Direct Mail: Derfor virker det

Hvornår har du sidst fået brev i postkassen?

I dag, hvor kun ganske få breve lander i postkassen, kan man, som en af de få kanaler, være alene med sit budskab uden stor konkurrence. Et brev åbnes, det gør en e-mail nødvendigvis ikke. Et brev bliver liggende på køkkenbordet, en e-mail forsvinder ned i modtagerens feed. I denne digitale verden er brevet blevet eksklusivt og får modtageren til at føle sig særligt udvalgt. Derfor er Direct Mail stadig en effektiv salgskanal.

Vores Direct Mail specialist Kim Lerborg deler her 3 ting med dig, som er værd at vide for at få succes med Direct Mail. Og så lige et råd til hvad du ikke skal gøre.

#1 Find den rette målgruppe

En kampagne bliver aldrig bedre end jeres målgruppesegmentering. I kan have et nok så godt budskab, men hvis I rammer de forkerte mennesker, får I ikke det ønskede resultat.

Et godt råd er at finde frem til eksempelvis 3000 af jeres bedste kunder og lav så en tilsvarende ‘tvillinge-målgruppe’, der med stor sandsynlighed kan give jer nye kunder.

#2 Guldet ligger i egen database

Det er ofte billigere at reaktivere tidligere kunder end at gå ud og skaffe nye. Og Direct Mail er oplagt – og meget effektivt – til formålet. Ofte kan en Direct Mail kampagne skabe langt bedre ROI end ved at forsøge at reaktive kunderne via e-mail eller andre digitale kanaler.

Så tag et grundigt kig i kundedatabasen og se, om ikke der skulle være nogle værdifulde emner at gå efter.

#3 Form det rette tilbud

Hvordan skaber man et godt tilbud?
En af de mest fordelagtige måder at præsentere et tilbud på, er ved at få prispunktet ned så lavt som muligt.

Eksempelvis testede vores kunde Weekendavisen prisen på deres kampagne: 10 ugers avis for 29 kr. versus 10 uger for 19 kr. Resultatet overraskede og viste næsten dobbelt så mange tilmeldinger ved at sænke prisen blot 10 kr.

Og så lige en ting, du ikke skal gøre

Lav ikke kampagnen selv.
Der er altid nogen, der tænker Jeg kan da selv lige … skrive teksten og sætte det grafisk op. Er det fremgangsmetoden, bliver resultatet også derefter. Vi anbefaler at få nogle specialister på banen. Med ekspertviden, erfaring med salgspsykologi og kendskab til portooptimering kan du forbedre processen betydeligt og få et mere solidt resultat.

Del med andre

Mere fra bloggen

Forøg dit salg med en effektiv velkomstmailserie

Din guide til  hvad du helt præcist skal skrive i hver enkelt mail.

Udfyld felterne, så sender vi den til dig med det samme. Samtidigt kommer du med på vores mailingliste.