Dette er den største forhindring for at få succes med SEO

Med SEO (Search Engine Optimization) kan man opnå større synlighed overfor sine nuværende og potentielle kunder gennem Googles søgeresultater og få relevant trafik til websitet. En god placering i søgemaskinerne er guld værd for at være synlig på rette tidspunkt af potentielle kunders brugerrejse. 

Men det er ikke altid, at SEO-indsatsen giver det ønskede resultat. Og det skyldes primært én ting, fortæller vores SEO specialist Carsten Østergaard. Den største forhindring for at få succes med SEO er nemlig, at de relevante optimeringer ikke bliver implementeret. 

Arbejdet havner ofte hos en overbebyrdet marketingmedarbejder, som måske hverken har prioriteret tid eller de rette kompetencer til at løfte opgaven. Derfor kan det ofte betale sig at hente hjælp udefra, for at være sikker på, at opnå succes med SEO. 

Jeres SEO-arbejde er en investering i fremtiden. Det er en ongoing proces, der skal følges nøje og justeres med tiden. Til gengæld kan indsatsen give værdi gennem mange år.   

Her kommer 3 gode råd fra Carsten, hvis man selv håndterer SEO-arbejdet.

#1 Læg jeres SEO-indsats det rette sted 

Den gratis gængse SEO-test, som findes i utallige versioner online kan umiddelbart virke som en god service, men kan ofte skabe mere forvirring end gavn. Det kan hurtigt komme til at se helt katastrofalt ud med alle de SEO-fejl der bliver nævnt, som i virkeligheden måske slet ikke er så graverende og nødvendige at bruge krudt på. Har man ikke ekspertisen til at kunne afkode sådan en liste, der bliver spyttet ud af en robot på et par minutter, kan man nemt komme til at bruge sin tid på småting med meget lille effekt og stort tidsforbrug, mens man overser tiltag med større gennemslagskraft. 

Sørg for at prioritere dit arbejde rigtigt og få eventuelt hjælp til at få identificeret og struktureret dine SEO-opgaver, så du ved hvad du skal give dig i kast med eller skære fra. 

#2 Kend formålet med jeres brugeres søgning 

Når man søger efter eksempelvis “Rejse til Thailand”, skal man så have vist et udvalg af forskellige prismuligheder for en rejse til Thailand eller er brugeren i virkeligheden ude efter inspiration til næste ferie? 

Det er vigtigt at have øje for brugerens intention med søgningen. Er de klar til at købe eller er de blot ude efter inspiration, information eller noget helt tredje?’ 

Det betyder, at I skal have den rette type landingsside, der afspejler brugerens formål med søgningen. Og tænk gerne over, hvordan I kan skille jer ud fra konkurrenterne i søgeresultaterne. Både gennem den tekst I får vist, men også ved at skabe en landingsside, der giver noget indhold, som de andre ikke giver på samme søgning. 

#3 Kan I svare på jeres brugeres typiske spørgsmål? 

Blå links er ikke de eneste søgeresultater der findes på Google. 

Der er også andre måder at være synlig på, nemlig via billeder, video og ikke mindst boksen med “Folk spørger også om”. 

I kan vinde meget trafik, hvis I kan svare på jeres brugeres typiske spørgsmål. 

Sørg for at få inkorporeret både spørgsmål og svar i teksten på jeres landingsside. 

Google er glad for at trække disse ud i søgeresultatet, hvor I hjælper de potentielle kunder med at få svar på deres spørgsmål og samtidig kan vinde et link til jeres website på en fremtrædende plads. 

Del med andre

Mere fra bloggen

Forøg dit salg med en effektiv velkomstmailserie

Din guide til  hvad du helt præcist skal skrive i hver enkelt mail.

Udfyld felterne, så sender vi den til dig med det samme. Samtidigt kommer du med på vores mailingliste.