Tips og tricks til DM

Få større effekt på dine Direct Mail udsendelser

InterMail hjælper en lang række virksomheder med at skabe bedre respons og større effekt på Direct Mail udsendelser. Der kan være store forskelle i effektiviteten ved at vælge den rigtige strategi, den optimale kommunikationsvinkel, den optimale sammensætning af kampagneelementer samt eksekvere mest økonomisk.

10 enkelte tips til en effektiv Direct mail

  1. Test kuverten. For nogle virker en brun kuvert bedst – for andre en hvid. Og for nogen virker en kuvert med print uden på bedre end en rudekuvert.
  2. Skal der noget uden på kuverten? Det er meget forskelligt. For nogen virker en helt neutral kuvert bedst, for andre skal der en teaser eller et billede uden på.
  3. Hvordan skal kommunikationen opbygges. Vi bruger AIDA modellen: A=Attention, I=Interest, D=Desire og A=Action. Det sikrer den optimale disponering.
  4. Brevet er det personlige element. Det skal se ud som et personligt brev både i skrift og udtryk.
  5. Læses et brev fra top til bund? NEJ, øjnene flakker, derfor kan grafiske virkemidler hjælpe med til at budskabet hurtigere læses og afkodes.
  6. Hvor langt skal brevet være? Det er meget forskelligt vi har eksempler på en kampagne hvor et 3-sidet brev fungerede betydeligt bedre end både 1 og 2-sidede breve.
  7. Hvilket papir bruger man? Lidt tykkere papir virker ofte bedre, vi bruger ofte 120 gr. offset. Det udstråler kvalitet og seriøsitet.
  8. Brug responskort. Det er næsten det vigtigste element i en DM. Det skal fortælle og vise modtageren hvad han/hun skal gøre for at respondere.
  9. Responskortet skal opsummere tilbud og argumenter for at respondere – det skal i princippet kunne fungere alene.
  10. Responskortet trykkes på tykkere papir end resten af kampagneelementerne – gerne 170 el. 200 gr. offset. Det har vi testet for flere kunder, at det virker bedst.

Har du brug for hjælp eller inspiration til din næste Direct Mail kampagne, så kontakt os endelig på 3686 3333 eller på info@intermail.com

Du kan med fordel også læse artiklen:

Få styr på dine email permissions

Book et møde med vores DM-specialist

Kim Lerborg

Account Director

M +45 2026 8090