Hvad har teenagesex og datadrevet markedsføring med hinanden at gøre?

14. februar 2018

Hvad har teenagesex og datadrevet markedsføring med hinanden at gøre?

I anledning af valentinsdag spicer vi tingene lidt op: Vi skal sammenligne teenagesex og datadrevet markedsføring. Men bare rolig: Det er ikke NSFW – snarere tværtimod!

Lad os få svesken på disken. Hvad kan det være, big data og teenagesex har tilfælles? Svaret kommer her:

Big data is like teenage sex: everyone talks about it, nobody really knows how to do it, everyone thinks everyone else is doing it, so everyone claims they are doing it…

Citatet stammer fra Dan Ariely, professor i adfærdsøkonomi ved Duke University. Hvis du nu sidder og nikker genkendende, er du ikke alene. Undertegnede synes nemlig også, at det er spot-on. Ikke bare fordi det er en sjov sammenligning formuleret på en kvik måde, men fordi jeg kan genkende det fra virkeligheden ude i rigtig mange virksomheder. Masser af snak, men meget lidt action, når det kommer til stykket.

Hvad så? Skal vi gøre ordene til skamme?

Hvornår tror du så, Ariely fandt på sammenligningen? For et år siden? To? Eller måske endda tre?

Ingen af delene. Citatet stammer fra en Facebook-post dateret januar 2013, det vil sige for lidt over 5 år siden. Der er altså allerede gået et halvt årti, og det er stadig toprelevant. Så hvad skal vi gøre?

 

Mit råd er helt enkelt. Kom i gang! Undlad at gøre tingene mere komplicerede, end de behøver at være. Og lad være med at tro, at alle andre har fuldstændigt styr på det – de fleste er lige så meget nybegynder som dig. For de fleste virksomheder vil der være masser af gode, gammeldags lavthængende frugter at plukke. Så begynd der, hvor det giver mest mening for jer.

Det kunne være med noget så enkelt som at oprette en kundeklub, hvor I kan samle data om jeres kunder, og de så til gengæld får attraktive tilbud og bonusser. For ligesom med sex skal begge parter jo helst have noget ud af det, hvis man satser på et langt og loyalt forhold.

 

Kunne du lide, hvad du læste?

Få mere inspiration ved at tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev Loyalty Insight.

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.Læs mere her