Kære leder – historien om Åge Hareide er fascinerende

Nyhed

Kære leder – historien om Åge Hareide er fascinerende

Sådan lyder overskriften på InterMails CEO Anders Ertmanns debatindlæg på Jyllandsposten.dk. Han mener, at mange ledere i erhvervslivet kan lære af den danske landstræner.

 

VM er stadig godt i gang, selvom de danske fodbolddrenge røg ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod Kroatien. Men det er dog ikke spillerne, det skal handle om. Det er Danmarks landstræner Åge Hareide.

Anders Ertmann påpeger i sit debatindlæg at den måde Åge Hareide agere landtræner er noget, ledere i erhvervslivet kan lære af:

”Åge Hareide leder med passion, tillid og synlighed. Han går op i at have et tæt forhold til sine spillere. Det kan lyde blødt, men når man får tillid og oplever tryghed, vokser man med ansvaret og begår færre fejl. Det handler om selv at give slip på den fulde kontrol, for den medfører en fejlfindingskultur, og i stedet fokusere på at lede og være nærværende.”

”Lederen, der gemmer sig på hjørnekontoret og kun taler med sine medarbejdere i frokostpausen, går ikke. Hvis du skal have folk til at arbejde for dig, skal de føle, at de er en del af noget. Du skal være synlig, og du skal tale med dine medarbejdere. Når det går godt, og når det går dårligt. Det skaber ikke bare en bedre medarbejder, det skaber en bedre kultur og dermed en bedre virksomhed.”

En handlekraftig leder

Vi skal tilbage til 2010, hvor Danmark sidst deltog i VM, hvor de dog aldrig kom videre fra gruppespillet. Otte år efter er vi igen med, og spillede os til en flot ottendedelsfinale. Ifølge InterMails CEO er det Åge Hareides lederskaber, der har bragt Danmark så langt.

”Åge Hareide er netop en synlig leder, og han fortæller, hvordan han vil have tingene, men giver derefter ansvaret videre. Og så er han handlekraftig, når der er noget, som ikke fungerer.

Da han indså, at hans tremandsforsvar ikke fungerede, gik han tilbage til firemands. På samme måde må man som leder kigge på sine kolleger minimum en gang om året og se, om der er noget i den måde, man driver virksomheden på, der skal tilpasses i forhold til den udskiftning, der har været i medarbejdergruppen det seneste år.”

Du kan læse hele debatindlægget på jp.dk

Illustration: Rasmus Sand Høyer