Direct Mail – en effektiv klassiker eller en outdated kommunikationskanal?

Nyhed

Direct Mail – en effektiv klassiker eller en outdated kommunikationskanal?

Flere analyser viser, at multichannel marketing, hvor man kombinerer sin kommunikation til kunden med f.eks. både mail og brev,  har en væsentlig større effekt end en ren digital udsendelse.

Vi er stadig mere tilbøjelige til at åbne et brev, hvor der står vores navn på, end at klikke på en mail, der nemt drukner i den daglige informationsstrøm.

Postkassen er tom!

I dag ved vi, at 73% af forbrugerne foretrækker en fysisk direct mail frem for andre kontakt-former. Og helt op til 65% af modtagerne har efterfølgende responderet efter modtagelse af en direct mail. Tankevækkende resultater. Så hvorfor ikke udnytte, at postkassen ikke er nær så fyldt som tidligere? Flere firmaer har allerede ”genopdaget” fordelene ved den ”gode gammeldags” fysiske DM, men du har stadig mulighed for at være blandt de første, der er tilbage i postkassen.

Jamen er det ikke dyrt at sende post?

De planlagte  portoforhøjelser i Danmark fra januar 2016 kommer primært til at gå ud over den private forbruger, og fimaer som sender med A-post. Sender du din DM med økonomipost, er stigningen minimal, om nogen, og resultaterne opvejer langt de ekstra udgifter til tryk og forsendelse. Og har du styr på planlægningen, har du også mulighed for at benytte langt flere postale spillere på markedet, end de traditionelle.

Vær kreativ!

Hvordan fanges målgruppens opmærksomhed i vores mere og mere digitale verden?

Mulighederne er mange, når firmaer og organisationer skal ramme forbrugerne med deres budskaber. Og undersøgelser viser, at det betaler sig at ”larme” lidt for at skille sig ud fra konkurrenterne: Helt op til 70% af forbrugerne er mere tilbøjelige til at åbne breve, hvor der er farverigt tryk/grafik på konvolutten, end hvis der ikke er noget budskab.

Og undersøgelser fra PostDanmark viser helt op til dobbelt respons på direct mailen for det samme budget.

Så det kan faktisk være en rigtig god ide at få input til det helt rigtige kreative udseende på konvolutten, der skal ud og skabe opmærksomhed om et produkt eller en god sag.

Målret din kommunikation

Vi er alle trætte af at blive bombarderet med ligegyldig information, men undersøgelser viser, at vi stadig er interesserede i at modtage relevant information.

Derfor er det også vigtigt i højere grad at målrette budskabet i kommunikationen, så den enkelte modtager får information, der er tilpasset og personaliseret.

Det kan gøres ved at inddele dine målgrupper i forskellige segmenter, og ikke bare sende den samme kommunikation til alle.

Jo mere du ved om dine kunder, desto bedre kan du kommunikere med dem. Hvilket igen giver dig stærkere relationer til dine kunder.

Kilder: PostDanmark: The Letter in Digital Denmark, USPS (United States Postal Service) samt The WordTech Group (USA).