Det gode hold er et, hvor alle kender deres plads i hierarkiet

Nyhed

Det gode hold er et, hvor alle kender deres plads i hierarkiet

Sådan skriver InterMails CEO, Anders Ertmann, i et debatindlæg til Jyllandposten.dk. Han mener, at Nikolaj Jacobsen og det danske håndboldholds succes er et eksempel på vigtigheden af godt lederskab. Det kan også overføres til erhvervslivet, skriver han.

 

Anders Ertmanns bud på opskriften til den danske håndboldsucces er værdibaseret ledelse. Værdier, som Nikolaj Jakobsen sammen med holdet fastlagde, da de var i Guadeloupe:

”Både træner og spillere var selvfølgelig opsatte på at vinde VM på hjemmebane, men de fandt sammen ud af, hvilke værdier de ville arbejde ud fra, og hvordan de skulle nå målet.

Det tror jeg, at vi i erhvervslivet kunne tage ved lære af. Er vi som ledere altid sikre på, at både ledelse og medarbejdere er enige om og indforståede med, hvordan processen hen til målet skal være? Selvom ikke alle virksomheder kan sende hele medarbejderstaben til Guadeloupe, tror jeg også, at mindre kan gøre det,” skriver Anders Ertmann i debatindlægget.

Det handler om at have et samlet team

Men det kræver ikke blot, at man er enige om sine værdier for at have godt lederskab. Ifølge InterMails CEO handler det også som at modtage sine medarbejdere, dér hvor de er:

”Hvis du som leder vil skabe resultater, kræver det, at dine medarbejdere er motiverede og engagerede i deres arbejde.

Det kræver, at du kan kommunikere, lytte, være respektfuld og give dem tillid og ansvar. Inkludér dem i dine beslutninger, indvi dem i dine tanker, ligesom de skal indvie dig i deres, men gør dem bevidst om, at selvom du modtager dem i øjenhøjde, så kommer der tidspunkter, ligesom med en timeout under VM-finalen, hvor du må hæve dig fra mængden og træffe de afgørende beslutninger.”

Hvis man som leder forstår at samle sit team og give hver enkelt medarbejder sin rette plads i hierarkiet, mener Anders Ertmann, at man kan komme langt:

”Og det gode team er et team, hvor alle kender deres plads i hierarkiet, og hvor alle arbejder ud fra et fælles værdisæt med et fælles mål for øje. Mon ikke vi kan drage nogle paralleller til vores egen hverdag? Herfra skal der slutteligt lyde et kæmpe tillykke til Nikolaj Jakobsen. Du sætter en høj standard for ledelse i 2019, som vi andre glæder os til at leve op til.”

Du kan læse hele debatindlægget på jp.dk.