”En kundeklub med bonussystem styrer!”

19. januar, 2018

”En kundeklub med bonussystem styrer!”

Fra ingen kundeklub til at arbejde med bonus og avancerede, skræddersyede udsendelser. Med IM Loyalty øgede VACKER sit medlemstal med 900 % i løbet af blot to måneder efter lanceringen i 2017.

”En kundeklub med bonussystem styrer!” Ordene er Emma Janssons, og hun er produktchef i VACKER Sverige AB. VACKER er en mindre, men meget ambitiøs kæde af svenske frisører med tilhørende salg af hårprodukter.

At fylde op med bookninger af frisørtider i VACKERs frisørsaloner var enkelt. Men at øge omsætningen og salget af hårprodukter var en udfordring. Som de første i frisørbranchen med et anderledes koncept tog den svenske kæde VACKER skridtet og oprettede en kundeklub med IM Loyalty. En kundeklub ”for alle, der elsker hår”.

Gennem et strategisk udformet bonussystem gives der 5 procent kickback på alle produktkøb. For hver tusindlap i indkøb får medlemmerne en bonuscheck på 50 kroner. Bonusbetalingen sker halvårligt, to gange om året. Medlemmerne får også mulighed for at benytte sig af VACKERs gode tilbud.

Emma Jansson, Produktchef i VACKER Sverige AB, hvordan kom I frem til, hvordan bonussen skulle udformes?

– Det diskuterede vi os frem til sammen med StroedeRalton. De gav os tips og råd til, hvordan andre succesfulde kundeklubber gør og har gjort. Nu ser vi frem til, at vi begynder at skræddersy vores udsendelser i samarbejde med StroedeRalton, så vi kan nå den rette målgruppe med det rette tilbud.

Hvad synes I, at kundeklubben har gjort for jer indtil nu?

– Mange nye og glade kunder. De har syntes om vores kickback, og vi glæder os alle til den første udbetaling for at se responsen der, så vi kan foretage en vurdering.

Har I noget mål med klubben?

– Vi har et stort antal kolleger i branchen, der sælger de samme produkter, som vi gør. Derfor forsøger vi at gøre vores kunder loyale over for os. Vi vil have kunderne til at udskyde deres køb, til de besøger vores VACKER-butikker. Det skal også være et hjælpemiddel til mersalg. Og vi har allerede kunnet mærke, at det virker!

Hvad synes I indtil videre om værktøjet IM Loyalty?

– Det, vi har lært indtil nu, er vi supertilfredse med, og vi ser frem til at lære at udnytte IM Loyalty endnu bedre!

Hvor kompliceret er det at drive en kundeklub? Er det det værd for en mindre virksomhed?

– Det er ikke det enkleste at give sig i kast med, og det tager tid, men det er bestemt det hele værd! Vi fortryder ikke et sekund.

Hvad er dine tips til at gøre kunderne endnu mere loyale?

Ud over fremragende service og viden om det, man sælger, så styrer en kundeklub med bonussystem! Kunder elsker merværdi, og hidtil har vi kunnet give dem en god service, viden om alt, som har med hår at gøre, professionelle produkter til lave priser og nu oveni en kickback.

Havde I set på, hvad andre virksomheder gør?

Ja, vi har set på flere virksomheder i forskellige brancher, som har kundeklubber. Netop for at finde ud af, hvad der passer til os og vores kunder.

Hvordan oplever I kontakten og supporten fra StroedeRalton?

Min personlige oplevelse er, at den har været rigtig god lige fra dag et! Det er let at få kontakt, og de vender hurtigt tilbage på ens spørgsmål. De er meget hjælpsomme, imødekommende og venlige.

Om VACKER – Sweden’s most ambitious hair loving company

VACKER er et nyt butikskoncept fra frisørbranchen tilegnet alle hårelskende besøgende i indkøbscentre. Vi tilbyder store butikker fyldt med alle markedets professionelle hårplejeprodukter og hårtilbehør til lave priser og omkring et dusin dygtige og veluddannede frisører i et givende og tiltalende butiksmiljø. Ambitionen er, at vi altid tilbyder vores kunder fremragende service og hjælp til at vælge de rette produkter til det rette hår.

 

 

Kunne du lide, hvad du læste?

Få mere inspiration ved at tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev Loyalty Insight.

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.Læs mere her