Levering af konvolutter til tryk

For at sikre en hurtig og ukompliceret ordregang og trykning er det vigtigt, at du sender os det helt rigtige materiale at trykke efter. På grund af anvendelse af CTP teknik modtager vi kun digitalt trykmateriale.

PDF

Vi foretrækker, at du sender dit trykmateriale som en PDF fil. Her skal du være opmærksom på, at PDF filen skal være press optimized, Composite (ikke separeret). Filen skal være forsynet med pasmærker og hvis trykket går til kant skal materialet gå 3 mm til beskæring.

Den hurtigste behandling af din ordre sikrer du ved at basere udarbejdelsen af dit trykmateriale på anvendelse af vores skabeloner.

Husk, at klapperne skal medtages i dit design.

Grafiske programmer

Du kan også udarbejde dit materiale i følgende programmer:

  • QuarkXpress
  •  Photoshop
  •  Illustrator
  •  InDesign

Vi er altid opdateret til seneste version. Husk altid at informere om, hvilket program og versionsnummer, der er anvendt. Anvendte skrifter skal altid vedlægges -­ både skærmskrifter og postscriptskrifter. Materiale, der ikke er 100% trykklart, forbeholder vi os ret til at korrigere efter regning. Såfremt en tilretning vil tage mere end 10 minutters DTP-tid, vil du blive kontaktet om de nødvendige tilretninger. Husk altid at fremsende et print af jobbet ­eventuelt separeret i farver.

Skrifter, illustrationer, billeder

Vedlæg altid de anvendte skrifter, både skærmskrift og postscript. Funktioner til kunstig modificering af skrifter f.eks. understregning, skygge, kontur, fed og kursiv må ikke benyttes. Billeder og illustrationer skal altid vedlægges­ også selvom de er inkluderet i selve trykdokumentet. Billeder skal have en opløsning på 300 dpi i 100% størrelse. Billeder skal altid fremsendes defineret 
præcis i den størrelse, de skal anvendes i ved det færdige tryk. Farvebilleder skal altid foreligge i CMYK. Du kan fremsende billeder som tiff, eps, bmp eller jpeg. Tiff og eps filer kan anvendes direkte til udkørsel, mens øvrige fil-typer kan kræve ekstra bearbejdning. Ved trykning af farvebilleder i Europafarverne skal du medsende et farveprint til illustration af det ønskede færdige resultat.

Fremsendelse af trykmateriale

Trykmateriale kan du e-maile til os på: ctp@intermail.dk

Punktbredning og raster

Vær opmærksom på en generel punktbredning på 10-12%. I forbindelse med raster arbejder vi normalt med 54 linier. Men har du materiale med andet (højere) raster kan du kontakte os inden du fremsender jobbet.

Formater

Vi kan som standard trykke på konvolutformater fra 90×145 mm til 260×355 mm. For tryk på andre formater kontakt venligst vores salgsafdeling. Trykningen omfatter ikke umidelbart tryk på konvolutter med sidefals, prøveposer, tyvek, bobleposer og lignende. For tryk på sådanne konvolutter kontakt venligst vores salgsafdeling.

Farver

Vi trykker med opgivne standard pantonefarver. Sammen med ordre og pantonenummer beder vi dig yderligere fremsende farveprøve. Vær opmærksom på, at farverne fremstår forskelligt alt efter papirtype og arten af indertryk på konvolutten. Vær også opmærksom på, at hvis du placerer tryk, hvor der på bagsiden af papiret ligger lim, latex eller falsninger, kan dette give nuanceforskelle i farverne. Du skal i hele dokumentet anvende samme farvedefinition – enten rene pantonefarver eller CMYK. Farveillustrationer skal altid defineres i CMYK. Ved blanding alene efter farveprøve samt ved anvendelse af guld- og sølvfarver debiteres et farvetillæg.

Placering af tryk

Ved placering af trykket skal du være opmærksom på, at Post Danmark anbefaler, at de nederste 22,5 mm på konvolutter til og med C5 format og 65 mm på formater over C5 friholdes for tryk. Vær også opmærksom på, at hvis du placerer tryk, hvor der på bagsiden af papiret ligger lim, latex eller falsninger, kan dette give nuanceforskelle i farverne.

Klap på poser

Når du placerer tryk på posekonvolutter, skal du huske at definere, til hvilken side klappen skal vende.

Tryk omkring rude

Rudeplaceringen kan svinge lidt. Hvis trykket går helt eller delvist omkring ruden, skal det defineres om trykket skal vise en hvid kant omkring ruden, eller om det skal gå lidt ind på ruden. Vi anbefaler det sidste og anbefaler, at vi foretager udskæringen til rude i materialet.

Tryk til kant

På 1- og 2-farve tryk kan vi trykke helt ud til kanten på alle 4 sider af konvolutten. Ved 3- og 4-farve tryk skal vi bruge en 7 mm griberkant langs en af konvoluttens sider, som skal friholdes for tryk.

Levering

Trykordrer, der modtages med 100% trykklart materiale leveres (afsendes) fra ugedag til ugedag. Dvs. ordrer modtaget f.eks. en onsdag leveres (afsendes) følgende onsdag. Ordrer, som skal bearbejdes yderligere i vores DTP tillægges yderligere 2 dages leveringstid. Leveringstiden regnes fra den dag, hvor vi har færdigt, godkendt materiale.