Tak for sidst – og på gensyn!

30. november 2018

Tak for sidst – og på gensyn!

I tirsdags afholdt vi Benchmark Loyalty 2018, i dag siger vi tak: til talerne, deltagerne og til alle dem, der gjorde det muligt. Og så giver vi dig også lige en speed-gennemgang af dagens oplæg.

 

Lige nu snurrer det lidt i mit hoved. Årsagen er, at årets Benchmark Loyalty netop er løbet af stablen, og det gik super godt: Et auditorium fyldt med marketingprofiler blev forkælet med hele fem inspirerende indlæg under overskriften ”Kundeloyalitet i en datadrevet verden”. Faktisk var der ikke plads til alle, som gerne ville med, så ud over at sige tak til alle vores deltagere, talere og dem bag kulisserne, der gjorde det hele muligt, vil jeg også benytte lejligheden her til at komme med en kort opsummering af hele balladen.

Karsten Koed: Loyalitetsbegrebet er vendt på hovedet

Dagens første taler var Karsten Koed, der tog udgangspunkt i sit mangeårige engagement i Whartons tænketank ”Future of Advertising”. Karsten pegede på en lang række tendenser, men især fokuserede han på, hvor afgørende tillid er, når vi taler kundeloyalitet: Hvis man som forbruger ikke er sikker på, at man får det, man er blevet stillet i udsigt, så ender brandets dyre loyalitetsprogram blot som et irritationsmoment for kunden. Derfor er det op til brandet at levere på det, man har lovet – og derfor er loyalitetsbegrebet ifølge Karsten Koed blevet vendt på hovedet.

Maja Dzafic: Derfor skal du arbejde med Customer Lifetime Value

CRM Manager Maja Dzafic var kommet hele vejen fra Norge for at fortælle om, hvordan de i Nordic Choice Hotels arbejder med loyalitet og Customer Lifetime Value – og ikke mindst hvorfor. Det sidste først: De gør det, fordi der er penge i det. Deres medlemmer er 126 % mere profitable end ikke-medlemmer. Så selv om det koster både tid og penge at drive loyalitetsprogrammet, har hun en rigtig god business case at vise frem for sin direktion og for os andre. Maja Dzafic gav samtidig en meget lærerig hands on-gennemgang af alt fra scoring og segmentering af medlemmerne til, hvordan man forstærker positive adfærdsændringer og hvorfor man ikke nødvendigvis skal være til stede i alle kanaler altid.

Jens Vandborg: Back to basics

Jens Vandborg, InterMails egen Loyalty Director, var også på talerlisten. Jens tog udgangspunkt i sine egne erfaringer fra både bureau- og kundesiden til at træde et lille skridt tilbage og fortælle om, hvordan virksomheden kommer i gang med at arbejde med kundeloyalitet. Indlægget var fyldt med gode råd om alt fra ikke at forkøbe sig på systemer til at mande op på kompetencer. Jeg ved i øvrigt, at Jens planlægger et whitepaper om hele processen, så det kan du godt begynde at glæde dig til.

Rasmus Houlind: Hvordan skaber vi så mange sammenhængende kundeoplevelser med så få ressourcer som muligt?

Næste taler var Rasmus Houlind, som er Chief Strategy Officer hos Agillic. Han startede med at spille spørgsmålet ”Hvor langt er I med omnichannel?”, men før vi fik lov at svare på det, gennemgik han sin modenhedsmodel for omnichannel i kombination med en række relevante kundecases, så vi som deltagere kunne svare på et kvalificeret grundlag. Og lad det være sagt med det samme – ud fra håndsoprækningen er du ikke ene om ikke at være helt i mål endnu … Vil du vide mere om modenhedsmodellen, kan du læse Rasmus’ bog ”Hvis det handler om mig, så køber jeg!”, som i øvrigt er på vej i en revideret udgave i det nye år.

Michala Svane: Digital transformation af en 175 år gammel have

Michala Svane skulle kun krydse gaden for at komme til konferencen, som vi i parentes bemærket afholdt i Axel Towers. Michala er nemlig Vice President, Sales & Marketing i Tivoli, og hun gav os et super spændende indblik i Tivolis digitale transformation. Den gamle have har udviklet et helt nyt loyalitetskoncept, Tivoli ,Lux, og samtidig har man erstattet det gamle årskort, der skulle fornys hvert år, og som kun var gyldigt i et kalenderår med et abonnements- og appbaseret medlemskort, der altid gælder 12 måneder. Meget store ændringer på et sted, der med Michalas Svanes ord ”er vant til at investere i lys og perlegrus.” Så hvis Tivoli kan, kan du også.

Det var ordene! Benchmark Loyalty er forbi for denne gang, men jeg håber, at inspirationen vil leve videre og blive brugt – og at vi ses til næste år.


Vil du se præsentationerne fra konferencen?

Udfyld formularen her, og vi sender dig præsentationerne på e-mail.

*Det med småt:
Når du downloader præsentationerne, accepterer du vores persondatapolitik og siger samtidig ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails konkurrencer, events og produktsortiment, der dækker over datadrevet relationsmarkedsføring, loyalitetsløsninger, marketing automation, output management og produktion af individualiseret kampagnemateriale, pakning og distribution. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.