Skal dine data have en guldvask?

25. maj 2018

Skal dine data have en guldvask?

En guldvask plejer at koste, men for landets bilforhandlere er det lige omvendt. Når de vasker deres kundedata, vasker de rent guld: De sparer op til 25 %. Få Terje Gilbus forklaring.

 

Bilbranchen mærker i høj grad, at kunderne ikke er lige så loyale, som de var engang. Det er de færreste bilkøbere, der per automatik bytter den gamle model for en ny af slagsen, når det er tid at skifte.

Som modsvar har bilforhandlerne oprettet diverse loyalitetsprogrammer, hvor de udsender alt fra glittede kundemagasiner til mere ydmyge invitationer om at få tjekket sin aircondition inden sommerferien går sydpå.

Men ironisk nok har den manglende loyalitet også sin pris for loyalitetsprogrammerne. Og den pris er høj. Jeg har flere gange oplevet, at vi hos InterMail med en datavask kan fjerne hvert 4. emne fra en bilforhandlers liste – og det er helt problemfrit. Der er med andre ord 25 % af budgettet til udsendelser at spare. Penge, som i stedet kan bruges, hvor de gør mere nytte end til at fore papircontaineren med.

Hvad er datavask – og er det noget for dig?

Datavask handler simpelthen om at sikre, at jeres kundedata stemmer overens med virkeligheden. Det kan man gøre ved at sammenligne kundedataene med tilgængelige data – i bilbranchen data om ejerskifter og afmeldinger.

Men hvad nu, hvis du ikke er i bilbranchen? For det er naturligvis ikke kun den, som døjer med, at kunderne shopper rundt. Svaret er, at uanset hvilken branche, du befinder dig i, bliver dine udsendelser ikke bedre end de data, du baserer dem på. Derfor vil du højst sandsynligt også kunne spare penge på dine udsendelser med en datavask. Og fordelene drejer sig ikke kun om besparelser – som du kan se herunder, hvor jeg igen bruger bilbranchen som eksempel.

Flere fordele ved datavask

Ud over den rå besparelse, så kan datavasken også give dig andre fordele. Fordele, som bestemt også er værd at tage med, selv hvis du ikke har mange fysiske udsendelser.

For det første kommer du ikke til at fremstå utjekket ved at sende tilbud ud på sommerdæk til en bil, som kunden ikke længere har.

For det andet kan du tage skridtet videre og lave udsendelser, der passer præcis til den enkelte bilejers model. Hvis du vil, kan du lave individuelt printede breve eller postkort, hvor du med data fra kundebasen kan hente et billede ind af den præcise model og i den farve, som kunden har. Og kombinere det med et stærkt tilbud på sommerdæk, som faktisk passer præcis til kundens bil. Så har du pludselig en ret slagkraftig udsendelse, der også kan flytte varer.

Hos InterMail arbejder vi allerede på denne måde med både en værkstedskæde og flere forhandlere. Og vi kan sandsynligvis også hjælpe dig med en guldvask af dine kundedata – uanset om du er i bilbranchen eller ej. Ring til mig, så finder vi ud af hvordan.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.