Skab vækst med friske permissions

10. september 2019

Skab vækst med friske permissions

Vil du gerne have flere til at trykke på knappen med ”TILMELD NYHEDSBREV”? Så læs med, når Jesper Vagtel Johansen gennemgår tre strategier til at få friske permissions.

 

Når du får dine kundeemners mailadresse, får du i virkeligheden meget mere. For det lille @ er en krog, som du kan bruge til at skabe dialog med gennem nyhedsbreve, blogs, videndeling, events, gode tilbud og mere endnu.

På den måde kan du vække deres interesse og varme dem op digitalt, inden I har det første møde – om det så er fysisk eller over telefonen. Det er den grundlæggende idé med inbound marketing; at du lader kunderne komme selv.

Kunder, der kommer til dig, er jo et drømmescenarie. Men for at drømmen kan blive til virkelighed, skal du have deres permission. Og lige netop i det her tilfælde er det en meget kortsigtet strategi at bede om tilgivelse frem for tilladelse. GDPR, du ved …

Men hvordan får du så deres digitale accept? Det viser jeg dig tre forskellige metoder til lige her. Komplet med fordele og ulemper.

Metode 1: Pop-ups – de er bedre end deres rygte

Det kan siges meget kort: Pop-ups kan være irriterende, men de virker.

Den lidt længere forklaring er, at når pop-ups udføres ordentligt, så kan du faktisk konvertere 2-3 % fra besøg til permission. Så hvordan udfører du dem ordentligt? Det er der to grundelementer i:

  • Lav dem intelligente, så de reagerer på adfærd og ikke blot blokerer skærmen, så snart du kommer ind på siden. Giv lige folk en chance til at se, hvad de kom efter. Adfærden kan bestå i, at brugeren er ved at klikke sig væk fra siden, men du kan også lave din pop-up tidsbestemt. Hvis en bruger har læst om et bestemt emne i X antal sekunder, må der være en vis interesse.
  • Noget for noget. Prøv at tænke i den gode gamle ”what’s in it for me?”. Din kommende kunde er langt mere tilbøjelig til at give sin permission, hvis du giver noget til gengæld. Det kan være en gave, rabatkode, e-bog, rapport, gratis deltagelse i event eller viden i en eller anden form. Fortæl som minimum, hvad de får ud af at tilmelde sig dit nyhedsbrev.
Metode 2: Gamification – en meget effektiv metode

De fleste af os kan godt lide at spille. Julekalendere, lykkehjul med rabatkode og quizzer er velkendte eksempler. For at deltage i dem må man naturligvis betale med sin mailadresse. Den spillelyst kan du sandsynligvis også aktivere og udnytte.

Gamification kan nemlig bruges både seriøst i forbindelse med videndeling, produktguide eller som deciderede spil. Fordelen er, at det konverterer væsentligt bedre end andre virkemidler – helt op til 20-30 %, når det er bedst.

Derfor bør du bestemt overveje at sætte noget på spil. Ulempen kan være, at det i nogle sammenhænge måske kan virke lidt overfladisk. Der kender du din målgruppe bedst.

Metode 3: Det lange, seje træk – alt det, du kan gøre i dagligdagen

Den sidste metode til at opsamle permissions er i virkeligheden ikke én metode, men består af en række tiltag, som du kan gøre for at opsamle permissions i det daglige arbejde.

Ulempen er, at det kræver en løbende arbejdsindsats i forhold til de automatiserede løsninger, jeg allerede har omtalt. Men indsatsen er altså ikke større, end at det stadig giver rigtig god mening at komme i gang. Hver mail er jo en potentiel ny kunde.

Derfor får du her hele syv forslag til små indsatser i dagligdagen, som er lige til at gå til:

  • Gør reklame for nyhedsbrevet i alle medarbejderes e-mailsignatur.
  • Få gæster til at tilmelde sig, når de registrerer sig i receptionen.
  • Få kunder til at tilmelde sig, når de står i kø ved kassen.
  • Skriv det ind i kontrakter med kunder, at de skal abonnere på nyhedsbrevet.
  • Sørg for, at kunderne bliver tilmeldt nyhedsbrevet, når de tilmelder sig andre ting – det kan eksempelvis være ved kundearrangementer, seminarer og messer.
  • Spørg kunderne løbende – send link til tilmelding.
  • Inkluder et link til tilmelding i dine nyhedsbreve – det kan jo være, at man har fået det forwardet.
Virker det?

Som den snedige læser du er, har du sikkert allerede gennemskuet, at indlægget her også er en form for inbound marketing. Hos InterMail tager vi selvfølgelig også vores egen medicin – derfor ved vi, at den virker. Hvis du er parat til at tage det næste skridt, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi arbejder med alt fra indlejrede spil til nogle af Nordens største loyalitetsprogrammer.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.