Sådan får du din kampagne til at leve længere

11. april 2019

Sådan får du din kampagne til at leve længere

Når du kører fysiske kampagner, kan du opnå større effekt ved at udbygge dem med digitale elementer, så du får ægte cross media-kampagner. Læs Jesper Vagtel Johansens introduktion lige her.

 

En fysisk kampagne har en begrænset levetid. Budgettet rækker til et vist antal indrykninger, et par uger med outdoor eller måske en DM-udsendelse. Det giver et øjebliks opmærksomhed – men er det øjeblik nok til at konvertere? 

Hvis du indtænker digitale elementer i din kampagne, kan du gøre din fysiske kampagne mere intelligent (og det gælder, uanset om du er på B2B- eller B2C-markedet). Så får du det, man kalder en cross-media kampagne eller en integreret kampagne, og det giver dig 3 mærkbare fordele:

1) Du forlænger den periode, hvor du er top of mind.

2) Du har mulighed for at kommunikere og konvertere digitalt.

3) Du kan tracke dine kunder og se, hvad der virker – og hvad der ikke virker.

Lad os kaste et blik på hver af fordelene:

1) Længere periode, hvor du er top of mind

Der er flere forskellige digitale virkemidler, du kan bruge til at forlænge varigheden af din kampagne på. Du kan fx få dem ind på en landing page, hvor du kan indhente permission og på den måde få adgang til deres indbakke.

En anden mulighed er at køre segmenteret displayannoncering. Det er mit eget speciale – og muligheden for at segmentere efter både demografi og geografi gør også det til et stærkt kort. Samtidig er kontaktprisen langt lavere digitalt, end den er ved en fysisk udsendelse, så du har mulighed for at udnytte dit budget på en helt anden måde og kan fastholde din tilstedeværelse i længere tid.

Det er netop også i kombinationen af flere touchpoints i hver kampagne, at synligheden øges, og du på den måde er top of mind i længere tid.

2) Mulighed for at kommunikere og konvertere digitalt

De fleste af os bruger mange timer foran skærmen hver dag. Hvis det ikke er computeren, så er det mobilen. Derfor giver det også rigtig god mening at være der, hvor dine kunder er – og udnytte muligheden for at kommunikere med dem på det rette tidspunkt.

Undervejs på kunderejsen, og på tværs af de forskellige touchpoints, handler det også om at udnytte muligheden for at få mere information om kunderne. Det kan være alt fra navn til interesser, så du kan gøre kommunikationen mere personlig og vedkommende.

3) Se, hvad der virker – og hvad der ikke virker

Vores digitale færden efterlader tydelige fodspor i form af cookies. Hvor irriterende det end kan være at klikke ja til dem, hver gang du besøger en ny hjemmeside, så er de en uundværlig del af internetøkonomien.

Selv sætter jeg stor pris på dem, fordi de hjælper mig til at se, hvilke bannere der virker – og hvilke, der ikke gør. På den måde kan en kampagne løbende optimeres, så den hele tiden bliver mere effektiv.

Et par praktiske råd 

For at få det maksimale udbytte af din cross media-kampagne er det vigtigt, at der er en rød tråd både i forhold til kommunikationen og det visuelle. Det skal simpelthen være let for din modtager at afkode, at det nu er dig igen.

Men omvendt gælder det også, at hvert stykke kommunikation skal kunne stå alene. Ellers taber du din modtager. For tiden kan du fx se sangeren Christophers ansigt reklamere for en mobil på bannere og outdoor, men har du ikke set den tilhørende film, er det temmelig uklart hvorfor.

Derfor er det i mine øjne også indlysende, at offline- og online kommunikation er en stærk kombination. Og at det hænger sammen, så det ene ikke kommer til at fremstå som en eftertanke til det andet. Vil du have mit uforpligtende bud på, hvordan du gør det, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig – så giver jeg en cookie …

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.