Print. Mere sejlivet end Keith Richards

26. september 2018

Print. Mere sejlivet end Keith Richards

Fra Gutenbergbiblen til vores alle sammens indretningsbibel; IKEA-kataloget. Efter næsten 600 år kan print stadig noget, som ingen andre medier kan.

 

Når du skal lægge en mediestrategi, finder du ikke noget, der er mere old school end print: Gode, gamle Gutenberg introducerede bogtrykkerkunsten i Europa i midten af 1400-tallet.

Indtil da blev bøger møjsommeligt skrevet af i hånden, så de var alt andet end allemandseje, og ny viden spredte sig i sneglefart. Alt det ændrede sig med bogtrykkerkunsten. For selv om Gutenberg er mest kendt for sin kunstfærdige bibel, så røg der alt muligt andet gennem hans trykpresse, lige fra lærebøger til afladsbreve.

Så tillad mig at rette mig selv: Print er ikke old school – det er tidløst. Et medie, der har formået at overleve mere end et halvt årtusind, er mere sejlivet end Keith Richards. Og derfor har det også en plads i vores digitale tidsalder. Lad mig give et eksempel.

IKEA bruger 70 % af deres budget på print

IKEA-kataloget udkommer hvert år i et oplag på over 200 millioner eksemplarer, og er dermed verdens mest distribuerede tryksag. Det er en integreret del af IKEA’s historie, og årets udgave er nummer 68 – men der er naturligvis ikke længere blot tale om én udgave:

Kataloget bliver versioneret i hele 72 forskellige udgaver, hvor både tekster, billeder, priser og selv papirtype varierer. Den slags koster knaster – og her kommer det i mine øjne mest interessante tal: Omkring 70 % af IKEA’s marketingbudget bliver brugt på kataloget alene. Og i en virksomhed, der er så omkostningsbevidst som IKEA, kan vi godt regne med, at der er regnet på, om det kan betale sig.

For print kan stadig noget, som man ikke kan genskabe med en app. For ja, du kan naturligvis hente kataloget som app, men oplevelsen er en helt anden. ”Folk har et ’magasinøjeblik’ med en kop te derhjemme, hvor de rører papiret,” som den øverste ansvarlige for kataloget fortæller om papirudgaven.

Så hvad betyder det for jeres virksomhed?

Du kan naturligvis indvende, at jeres virksomhed ikke er IKEA. At I henvender jer til et helt andet segment – så lad os prøve at se på den anden ende af skalaen, hvor der absolut ikke er tale om demokratisk design.

Her finder vi eksklusive mærker som Mercedes og Patek Philippe, der hver især udsender ekstremt velproducerede magasiner til deres kunder – kunder, der om nogen værdsætter kvalitet og lækkerhed.

Sandsynligheden taler for, at din virksomhed befinder sig et eller andet sted mellem de to yderpoler. Og at I derfor også med fordel kan bruge tryksager i en eller anden form, det være sig katalog, kundemagasin eller noget helt tredje – for som vi har set, kan print stadig noget, som det digitale ikke kan.

Hvis du har brug for mere inspiration, så er du velkommen til at ringe til mig. Og det behøver ikke at være svært. Hos InterMail kan vi nemlig hjælpe jer hele vejen fra den første spæde idé over tryk (med og uden variable data) til kuvertering og foliering. Muligheder er der nok af. Har du fx overvejet at sende markedsføringsmateriale med, når du nu alligevel sender fakturaer ud? Det er en omkostningseffektiv måde at øge synligheden på over for dine kunder, så de også kommer igen næste gang. Og næste gang igen.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.