Permissions: Har du styr på dit vigtigste værktøj?

16. juni 2021

Permissions: Har du styr på dit vigtigste værktøj?

Din virksomhed kan få langt større udbytte af sin e-mail-marketing, hvis du får sat struktur på dine permissions. Jesper Vagtel Johansen gennemgår her, hvordan du får det gjort en gang for alle.

 

Hvis du vil arbejde seriøst med nyhedsbreve og e-mail-marketing, kender du sikkert allerede et par af nyhedsbrevets vigtigste fordele: ROI er højere end på andre kanaler. Og nok så vigtigt ejer du selv kanalen, så du risikerer ikke at miste adgangen til dine kunder. Der er bare et lille men: For at høste disse fede fordele, skal du have permission fra dine modtagere. Har du ikke det, er din mail som minimum på vej i spamfilteret – og i værste fald på vej til Forbrugerombudsmanden. Permissions er med andre ord hele grundlaget for e-mail-marketing. De er dit vigtigste værktøj, for uden dem ingen liste at sende til, og så bliver det hurtigt en kort dag på kontoret. Så derfor spørgsmålet i overskriften: Har du styr på dit vigtigste værktøj?

Opbevarer du dine permissions i en flyttekasse?

Ville du have fidus til en håndværker, der mødte op med sit værktøj kastet tilfældigt ned i en flyttekasse? Det ville jeg ikke. Flyttekassen kan godt rumme værktøjet, men det er ikke nogen solid løsning – og så går der bare alt for lang tid med at rode rundt efter det, man skal bruge. Det ville kort sagt ikke være særlig professionelt. Hvis du opbevarer dine permissions i en Excel-fil eller et CMS, er det kun moderat mere effektivt end at printe dem ud og hælde dem ned i en flyttekasse. Med Excel- eller CMS-løsningen kommer du til at spilde en masse tid på manuel eksport for at få mailadresserne ind i nyhedsbrevsystemet. Tid, som du kunne have brugt på at skrive en bedre mail eller på at blive meget skarpere på din målgruppe (det kommer vi til).

Gør det rigtigt fra start

Hovedparten af dine permissions får du sandsynligvis fra din hjemmeside – men det er ikke nogen fornuftig grund til, at de skal bo i dit CMS. De skal derimod bo i dit nyhedsbrevssystem, hvor de skal bruges. Den gode nyhed, er at alle seriøse platforme til e-mail-marketing og marketing automation har integrationsmuligheder til CMS. Sørg for at sætte det op fra start, så sparer du både en masse tid og minimerer risikoen for menneskelige fejl.

Strukturerede permissions gør dig mere relevant

Hvis din virksomhed har mange permissions, så skal de struktureres. Taler vi B2B, kunne det fx være efter branche, geografi, interesser, potentiale eller virksomhedsstørrelse (det svarer til, at håndværkeren fra før har skruetrækkere, tænger og hammere for sig). Når du gør det, kan du segmentere udsendelserne ved hjælp af lister, filtre eller anden form for funktionalitet. Det kan langt de fleste e-mail-marketingsystemer. På den måde kan du skabe indhold, som er mere målrettet og relevant. Og det kan du mærke hele vejen gennem tragten fra åbnings- til konverteringsrater. Det er effekten af at blive skarpere på din målgruppe.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan bruge kundedata til at gøre din kommunikation mere målrettet, så har vi tidligere skrevet om det her.

Hvis du synes, det er tid til at få ryddet op og struktureret dine permissions, hjælper vi meget gerne. Vi er ikke forlovet med nogle bestemte systemudbydere, og kan hjælpe dig i det system, der passer dig bedst. Vi hjælper gerne med permissionopsamling, strukturering, valg af system, design og udsendelse af dine nyhedsbreve.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv klogere på kundeloyalitet

Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.