Nyt fra Benchmark Loyalty 2017

27. oktober 2017

Nyt fra Benchmark Loyalty 2017

Benchmark Loyalty 2017 bød på mange spændende indlæg og masser af læring. Få de vigtigste overskrifter her, eller genoplev dagen, hvis du var en af de mange deltagere.

Overskriften for Loyalty Insight 2017 var “Fremtidens datastyrede kunderejse”, og det gav en rigtig god kontrast til Arbejdermuseets historiske lokaler. Oplægsholderne kom rundt om så forskellige ting som flamingoers sexliv, en tekstanalyse af Justin Biebers “Sorry” og vigtigheden af papirkvalitet. Som tilhører blev vi både klogere og godt underholdt.

Per Østergaard Jacobsen, CBS

Per Østergaard Jacobsens hovedpointe går netop på det, vi har i hovedet: “Big Data disruption starter i hovedet – ikke i it.” Virksomhederne spilder de chancer, de har, fordi de tager udgangspunkt i egne behov i stedet for i deres kunders behov.

Per brugte et eksempel fra en stor dansk supermarkedskæde, som påstår, at den sender ham “personlige tilbud” baseret på hans købshistorik – mens virkeligheden er, at han aldrig har købt nogen af disse varer!

Så der er altså plads til forbedring, og ifølge Per Østergaard Jacobsen er det første trin at blive bevidste om det, vi har i hovedet, vores mindset. Hvordan man gør det, kan du læse mere om på yourbigdatamindset.com, eller i den bog, han er medforfatter til: Disrupt dit Mindset – og få succes med Big Data.

Baltazar Ozonek, GroupM og Saii Joveini Shahnazi, IBM

Baltazar Ozonek og Saii Joveini Shahnazi holdt et fælles oplæg om betydningen af kunstig intelligens, maskinlæring og Big Data.

Saii er Senior Business Development Manager hos IBM, som står bag den kunstige intelligens Watson. Mulighederne spænder vidt, fx testede Rigshospitalet den tidligere i år på patientcases i forbindelse med kræftbehandling. Watson kan på ingen måde erstatte en læge – ligesom den heller ikke kan erstatte marketingfolk. Men det betyder ikke, at den ikke kan bruges.

Baltazar, Nordic Head of Marketing Technology, fortalte blandt andet om, hvordan The North Face ved hjælp af Watson har lavet en hjemmeside, der hjælper en til at finde den helt rigtige jakke – og siden konverterer allerede bedre end deres almindelige side. Prøv selv her.

Kim Lerborg, Response Optimizer

Dagens sidste oplægsholder var Kim Lerborg, som tog udgangspunkt i to meget gennemførte cases for Weekendavisen og Årstiderne. Kim er ekspert i at optimere responskampagner, og måden, han gør det på, er ved at teste stort set alt.

Det var derfor også vand på vores mølle, da Kim fortalte om værdien af at kombinere fysiske og digitale medier. Og vi hæftede os også ved, at det godt kunne betale sig at ofre lidt ekstra på papirkvaliteten – fordi det giver bedre respons.

Kims foretrukne våben er splittesten. Nogle ændringer gør pæne forskelle – andre er absolut bemærkelsesværdige. Fx viste en test, at det er afgørende at præsentere sit tilbud rigtigt: Selv om Weekendavisens målgruppe nok kan regne, så solgte tilbuddet med 10 aviser for 15 kr. pr. stk. hele 5 gange bedre end de samme 10 aviser for 150 kr.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.