Få digitale og traditionelle medier til at spille sammen – det betaler sig!

2. november 2017

Få digitale og traditionelle medier til at spille sammen – det betaler sig!

Den gode nyhed er, at du kan få dine marketingkroner til at arbejde hårdere. Den anden gode nyhed er, at du med denne tilgang hele tiden bliver dygtigere.

Kim Lerborg fra Response Optimizer var en meget inspirerende taler ved Benchmark Loyalty 2017. Ikke fordi han smed om sig med store visioner – faktisk tværtimod. Hvad Kim er fortaler for, er nemlig meget håndgribeligt. Han optimerer responskampagner ved at teste dem, og det er resultaterne af disse test, som giver en lyst til selv at komme i gang. Det følgende er nogle af hans vigtigste pointer.

De gamle responskanaler virker stadig

Valget mellem digitale medier og traditionelle printmedier er ikke et enten-eller, men et både-og. Og det er bevist i test. Da Kim fik Weekendavisen som kunde, gik 95 % af marketingkronerne til telemarketing – i dag er det under 5 %. I stedet bliver pengene brugt på et miks af traditionelle medier som breve, indstik og tv i kombination med især Facebook.

På samme måde gik Årstiderne fra at have et 100 % digitalt fokus til i dag at fokusere langt mere på print. Vejen er i begge tilfælde gået via split-test. Så hvordan gør man det? Her kommer en kort introduktion.

Brug split-test – og stol på resultaterne

Kim kalder det at teste for en uendelig rejse, men det første skridt i den er hypotesen – altså det, man vil undersøge. Split-testen går så ud på at holde alternativer op imod hinanden. Og man kan i princippet teste alt, lige fra hvordan man bedst præsenterer sit tilbud over medievalg til grafiske virkemidler. Det vigtige er blot at huske på, at man kun tester én ting ad gangen. På den måde kan man se, hvad det rent faktisk er, der virker. Og så skal man selvfølgelig holde fast i testvinderen!

Kvalitet betaler sig

En af de ting, vi bed særligt mærke i, er at kvalitet betaler sig. Kim havde for eksempel testet papirkvalitetens betydning for responsraten på et brev. Udgiften til at gå op i 120 gram blev opvejet og mere til! Det handler om at skille sig ud på en god måde.

Får du et brev fra Årstiderne, vil du også lægge mærke til, at det er trykt på brunligt genbrugspapir. Det er heller ikke tilfældigt. Det spiller nemlig rigtig godt sammen med målgruppens tilgang til bæredygtighed, og derfor sælger det i dette tilfælde bedre end det traditionelle hvide papir.

Vil du vide mere om samspillet mellem direct mail og digital? Så læs med her – eller kontakt vores medarbejdere inden for kundeloyalitet og kommunikation.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.