Næste generation af loyalitetsprogrammer stiller nye krav

13. marts 2019

Næste generation af loyalitetsprogrammer stiller nye krav

Jeg har har efterhånden været i denne branche i mange år, og har set et loyalitetsprogram eller to. Det har været meget spændende og interessant at se, hvordan branchen er blevet mere moden, har forfinet sine metoder og udviklet sig, siden jeg startede. Men når udviklingen går så stærkt, som den gør i dag, tænker jeg ofte på, hvad der vil kræves af et loyalitetsprogram om blot 5 år?

Alle har loyalitetsprogrammer i dag

I dag har næsten alle B2C virksomheder et slags loyalitetsprogram. Flere og flere virksomheder har indset, at et loyalitetsprogram er en effektiv måde at omgå ad blocking og postkasser med “Nej tak, ingen reklame”. Mange har også forstået, at et godt loyalitetsprogram giver direkte adgang til kundernes øjne og ører. Kunder, der aktivt har meddelt, at de fremover ønsker virksomhedens kommunikationen. De er et værdifuldt aktiv – og der skabes en tillid, man som virksomhed skal være forsigtig med ikke at misbruge.

Kun få tager udfordringen op – hvorfor?

Mange programmer ligner i dag hinanden hvad angår grænseflade og indhold, men også i funktionalitet og design. Selvfølgelig bør vi lære af hinanden, og ikke opfinde den dybe tallerken igen og igen. Men vil det ikke være kedeligt for slutkunden, hvis alle programmerne er stort set de samme? Og er det ikke risikabelt for virksomheden at ligne sine konkurrenter for meget?

Det virker som om, branchen har fundet den unikke og endelige form for, hvordan et effektivt loyalitetsprogram skal se ud – eller måske bruger alle de samme rådgivere og den samme teknik og platform. Jeg mener, at dette skal ændres, hvis loyalitetsprogrammerne skal overleve som de effektive forums og den vigtige salgskanal, de kan være, hvis de bruges korrekt.

Hvad kræves af fremtidens loyalitetsprogrammer?

Da det efterhånden er blevet mere reglen end undtagelsen at have et loyalitetsprogram, stiller det nye krav til programmets effektivitet. Konkurrencen kræver det. Programmerne skal blive mere intelligente og relevante for slutkunden. De skal blive mere forretningsorienterede, holistiske og kundefokuserede.

Hvis en kunde begynder at opleve et loyalitetsprogram som et anonymt system, der først og fremmest viser reklamekampagner, holder de op med at lytte – så har du som virksomhed mistet kundens interesse og tillid, og kunden går et andet sted hen – der er mange alternativer i dag.

Kundens interesse skal i første række

Effektive loyalitetsprogrammer skabes, når de tekniske og de kreative kompetencer arbejder tæt sammen med forbrugernes indsigt og dygtige forretningsstrategier og analytikere. Først når dette sker, kan man oprette et program, der er i toppen af branchen og opfylder de forretningsmæssige udfordringer, som virksomheden står overfor. For at skabe et loyalitetsprogram, der gør en forskel, skal de, der skaber programmet og fylder det med indhold, forstå virksomhedens grundlæggende forretningskoncept og kundernes behov.

Et godt loyalitetsprogram samler virksomhedens løsning med kundens behov på en måde, som for kunden opfattes som individuel og unik. Det skaber tillid og udgør grundlaget for et langt og levedygtigt kundeforhold. Det er mere vanskeligt og kræver mere arbejde end kopiering – men det er også meget mere effektivt.

Jeg tror, ​​at vi inden for de næste par år vil se helt nye slags loyalitetsprogrammer, der er forskellige fra hinanden, og som tilbyder elementer, vi endnu ikke har set. Og som jeg sagde til at starte med, går det hurtigt. Det bliver sjovt at følge med i udviklingen.

Kunne du lide, hvad du læste?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet

Det med småt Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.