Mine bedste tips til dig, som overvejer at starte en kundeklub

20. april 2018

Mine bedste tips til dig, som overvejer at starte en kundeklub

Overvejer du at starte en kundeklub? Her får du vores bedste tips, som gør kundeklubrejsen hurtigere og enklere. Der findes lige så mange måder at drive kundeklub på, som der findes kundeklubber.

Alle arbejder forskelligt, når det gælder rekruttering, belønningsmodel, kommunikation osv. Det betyder, at det kan være meget ressourcekrævende at starte en kundeklub fra bunden – man begynder ofte med at udføre en ordentlig analyse af markedet, kunderne, ens egne kompetencer, ressourcebehov og den slags. Ud fra denne analyse skaber man så en plan, og til sidst begynder så et omfattende implementerings- og forvaltningsarbejde.

1. Begynd enkelt

Hvis I har begrænsede ressourcer, så findes der dog et meget enklere alternativ, som kan ende med at give mindst lige så gode resultater. Begynd med at skabe en vision for, hvad I vil opnå med jeres kundeklub. 

Arbejd derpå ud fra en såkaldt agil arbejsmetode, det vil sige at man tager små skridt i den rigtige retning, et ad gangen, og tilpasser visionen, efterhånden som I lærer mere, og finder ud af, hvordan jeres organisation håndterer det. Sidst i dette indlæg beskriver jeg, hvordan en agil kundeklubsproces kan se ud.

2. Work smart, not hard

At foretage udsendelser via e-mail er mere eller mindre standard i kundeklubverdenen – men det er ikke sikkert, at det er det, som vil give de bedste resultater for lige netop jeres kundeklub. SMS og annoncering på sociale medier er forbundet med en vis omkostning, men kan, hvis det gøres rigtigt, give meget mere igen – og det kan være meget enklere for jer at producere.

I takt med at fysiske udsendelser som poskort, foldere og breve bliver færre, øges jeres muligheder også for at være synlige i disse kanaler. Prøv jer frem, og vurder resultaterne af jeres kommunikation.

3. Du behøver ikke at kunne det hele selv

Det er let at glemme, at ens egen tid også koster penge. Hyr ekspertise ind på områder, som I ikke selv behersker eller har tid til. Målrettede analyser af fx kunders købsadfærd eller churn rate med henblik på at forbedre jeres belønningsprogram behøver ikke at koste så meget, men hvis det gøres rigtigt, kan det give meget igen.

4. Afsæt tid

At drive en kundeklub behøver ikke at tage så meget tid, men du bør afsætte nogle timer per uge til at arbejde med den – både det løbende arbejde (som kundepleje og kampagner), men også til analyser samt forandrings- og forbedringsarbejde.

En agil kundeklubsproces

Her følger et eksempel på, hvordan en agil kundeklubsproces kan se ud. Lad hvert trin i processen tage sin tid. Inden man tager et nyt skridt frem, bør man vurdere det, man gør, og opdatere sin vision. Tag aldrig et større skridt, end I magter, og vær ikke bange for at ændre jeres vision afhængig af, hvordan rejsen skrider frem.

Kom i gang på den enklest mulige måde ved at begynde med en passiv kunderekruttering, fx ved at samle medlemmer via en formular på jeres hjemmeside eller en tablet i butikken

 • Byd nye medlemmer velkommen med en velkomstudsendelse.
 • Foretag enkle udsendelser (fx via SMS) 1-2 gange om måneden med attraktive tilbud, som retter sig til alle medlemmer.

 Gå over til en aktiv kunderekruttering, fx ved aktivt at spørge alle kunder som handler ved kassen/e-shop

 • Foretag lidt mere avancerede udsendelser (fx via e-mail) eller annoncering på sociale medier.
 • Foretag målrettede udsendelser ud fra medlemmernas favoritbutik.
 • Indfør en rekrutteringskonkurrence blandt jeres butikker.

 Integrer jeres CRM-system med jeres kasse/e-shop uden kobling til produktkatalog

 • Foretag analyser af kundernes købsmønster.
 • Segmenter kunder ud fra købsmønster, fx RFM. Giv målrettede tilbud til dine bedste kunder.
 • Begynd med automatiserede udsendelser til kunder, som ikke har handlet i lang tid for at mindske jeres churn rate.

 Integrer jeres CRM-system med jeres produktkatalog

 • Foretag målrettede udsendelser til personer, som fx køber specielle produktkategorier eller varemærker. Interessen hos modtagerne for jeres kommunikation øges, jo mere præcis den er.

 Start et enkelt belønningsprogram (indfør fx 5 % bonus på alle køb, udbetal checks på faste udbetalingsdage)

 • Foretag udsendelser til kunder, som er tæt på næste bonusniveau.
 • Foretag udsendelser til kunder, som ikke har brugt deres bonuskupon.

For at kunne drive en agil kundeklubsproces er det vigtigt at anskaffe et kundeklubssystem, som understøtter netop det.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.