Marketing Automation – den komplette guide!

30. september 2017

Marketing Automation – den komplette guide!

Hvad er Marketing Automation? Få inspiration og vores 3 bedste tips til Marketing Automation. Her er den mest omfattende guide til Marketing Automation.

 

Kunne du tænke dig at have et system, som gør det enklere at få budskabet ud i din markedsføring? Ville det ikke være rart at kunne  læne sig tilbage og lade markedsføringen gå på autopilot? At sove godt om natten på grund af færre bekymringer? Vi har jo alle haft disse dage med overtegnede kalendere og møde efter møde, som sluger al ens tid. To do-listen, som bare vokser. Markedsinvesteringer, der skal skabe større indtægter end udgifter, indebærer også, at der er fuld smæk på aktiviteterne. Vi ved jo alle, at det er umuligt at følge med i alt det, der burde gøres.

Hvis du søger inspiration og praktisk information om Marketing Automation, det vil sige datadrevet markedsføring, så er du det helt rigtige sted.

Denne guide gennemgår alt, hvad du har brug for at vide om Marketing Automation. Det er den mest omfattende guide til Marketing Automation.

Så lad komme i gang.

Hvad er Marketing Automation?

Al datadrevet og automatiseret kommunikation bygger på, at nogen har ageret, eller ikke ageret, inden for din sfære. Det kan være et køb, som gennemføres, en rejsende, som skal til den rigtige gate eller en hotelgæst, som opgraderes. Eller noget, der ikke er sket, fx en hotelgæst som ikke har genbesøgt hotellet.

Vi tror på, at kommunikation i fremtiden kræver en bedre synergi mellem det digitale og det papirbaserede. Vi tror, at flere vil få øjnene op for de kvaliteter og muligheder, som de trykte medier har, i kombination med de data om kunderne, som er tilgængelige for de fleste virksomheder i dag.

Marketing Automation handler om at identificere, hvad individuelle kunder behøver netop nu og automatisk at kunne tilbyde dem det. Markedsføring forvandles til personlig service, hvor kernen er kundeindsigt på individniveau.

Det er muligt, når man anvender Marketing Automation-teknologi, som samler kundedata og automatisk reagerer på dem. Men ud over teknologi er der også behov for nye typer af kreative koncepter til det personificerede kundemøde. Marketing Automation handler også om en ny måde at tænke proces på, hvor markedsføringsprogrammet optimeres og forbedres over tid.

3 tips til Marketing Automation

Marketing Automation handler om tillid. Kun ved at opbygge tillid hos dine kunder, vil kunderne være villige til at give de data fra sig, som er grundlaget for kundeindsigt. Men skal man holde fast i en kunde, så længe det bare går? Eller kan det lede til den modsatte effekt? Hvilke gode og dårlige eksempler kan man tage ved lære af? Her kommer tre tips til Marketing Automation.

1. Timing, relevans og kanalvalg

Dækfirmaet, som sender en SMS med påmindelse om at efterspænde boltene. Indretningsbutikken, som sender tips om, hvordan man plejer den kniv, man netop har købt. En velformuleret lykønskning og en gave, når kunden har fødselsdag. Kommunikation bygger på relevans, timing og det rigtige kanalvalg. Et system, som anvender dine kundedata til at levere det rette indhold til den rette person på rette tid og via den rette kanal gør det lettere.

2. Frekvens – undgå for meget og for ofte

Automatiseret kommunikation, marketing automation, er måske i for høj grad kommet til at handle om blot at holde fast ved en kunde, så længe det bare går. Men det kan også føre til den modsatte effekt, som flere af deltagerne oplyste på vores årlige konference Benchmark Loyalty. At få tilbud om rabat på en netop indkøbt vare kan let skabe irritation. Og point eller bonus, som ikke gælder længere – det er smartere at sende en besked til kunden, inden det er for sent. Det kræver manuelle processer at håndtere dette, og det er naturligvis både kompliceret og tidskrævende. Det er derfor vigtigt at gennemtænke frekvensen og undgå alt for meget hændelsesstyret kommunikation.

3. Et robust system til kundedata

Okay, det kan lyde forudsigeligt, når det kommer fra os – men du kommer ikke udenom, at et robust kundedatasystem gør det lettere at ramme timing og relevans. Har man desuden samlet alt på rette sted, forenkler det tingene. Sørg for, at du har de bedste forudsætninger for at omsætte din digitale kommunikationsstrategi til praktik, uden at det kræver alt for store ressourcer. Automatiseret og datadrevet markedsføring kan let forvandles til et puslespil af forskellige systemer, hvad der hurtigt kan blive bøvlet. Som kunde kan du hoppe på toget, præcis når det passer dig.

Vort mål er altid at levere et kvalitetsprodukt, uanset hvor i processen, du befinder dig. Vi tilbyder en bred portefølje af tjenester inden for digital og papirbaseret kommunikation. Det giver vores kunder mulighed for at vælge os som leverandør af et eller flere produkter: fra specialfremstillede kuverter og emballager, it-baserede loyalitetsprogrammer, output management-løsninger med dokument- og filhåndtering, brevfletning, skabelondesign og elektronisk arkiv til e-fakturering, udsendelse af e-mail og sms til tryk og variabelt tryk af kampagnemateriale, kuvertering, foliering, pakning, lager og distribution.

Stærkere relationer til dine kunder

Hvordan skal du bryde gennem støjen? For at lykkes med at nå ud til dine kunder, må din kommunikation tilpasses den enkelte kunde.

• Måske har du allerede et kundekartotek og god viden om markedet og om kundernes ønsker og behov.

• Måske har du problemer med lav klikfrekvens eller mangelfuld konvertering?

• Hvordan kan dine eksisterende kunder blive mere lønsomme?

• Hvordan formindsker du churn og holder på dine gode kunder?

• Eller lægger du måske for meget energi i kunder, som aldrig bliver lønsomme?

Jo mere du ved om dine kunder, desto bedre kan du kommunikere med dem. Vores loyalitetsprogrammer RelationPlus og IM Loyalty giver dig et samlet overblik over dit kundekartotek og hjælper dig med at arbejde målrettet med dine mest attraktive og potentielle kunder.

Du får et klart overblik over hver enkelt kunde, og kan målrette både ressourcer og gennemføre indsatser med udgangspunkt i kundelivscyklussen.

Ud over at segmentere og analysere dit kartotek, kan du gennemføre aktiviteter, som forlænger og uddyber jeres relation og giver dig mere loyale kunder. Vores loyalitetsprogrammer hjælper dig med at udnytte det fulde potentiale hos dine kunder.

Du kan identificere, hvilke kunder i din kundeklub, som er de mest lønsomme og aflæse resultatet af hver krone, I har investeret i markedsføring. For i sidste ende handler kundeloyalitet om forretning, og konklusionen er glasklar: loyaliteten kan ses på bundlinjen.

Bonussystem

StroedeRalton har gennemført adskillige undersøgelser for at klarlægge, hvorfor man som kunde vælger at være med i en kundeklub. Svaret er entydigt: Den vigtigste grund er at få bonus på sine køb. Vi håndterer hvert år transaktioner for mere end 10 milliarder kroner og sørger for, at bonus automatisk udbetales til kunderne. Uanset, om det gælder om at samle bonuspoint eller trække bonus fra direkte ved køb.

Håndtere virksomhedens dokumenter

Vort system til dokumenthåndtering og e-fakturering, LET, håndterer en fuldstændig eller delvis outsourcing af den administrative og økonomiske kommunikation med dine kunder gennem de distributionskanaler, du ønsker, uanset om det er som brev, tryk, mail, e-Boks eller lignende. Du kan altid være sikker på, at modtageren får sit dokument, eftersom Track & Trace-funktionen sikrer, at der automatisk sendes et fysisk brev, hvis et dokument som er sendt fx som mail ikke er registreret som åbnet.

Segmentering skaber muligheder

Vi har over 30 års erfaring med individualiseret kommunikation, kundeklubber og loyalitetsprogrammer. Hos os følges opgaven hele vejen til dørs, så vores kunder kan fokusere på at udvikle det rigtige budskab og ikke behøver at tænke på det praktiske arbejde med selve udsendelsen. Kommunikationsafdelingens kompetence dækker hele spektret fra segmentering af kundegrupper, leverance af tryksager, udsendelse af brev, direct mail, mail eller sms til svarhåndtering og analyse af kundedata. Vores medarbejdere har stor professionel viden om, hvordan man gør en idé til virkelighed, og hvad der er praktisk muligt inden for den givne tidsramme. Vi kan hjælpe dig med at sende din kommunikation digitalt eller fysisk og via forskellige kanaler. Det vigtige er, at at du sender det rette budskab til den rette målgruppe til rette tid via en kanal, som kunden selv vælger.

Hvem er ansvarlig for Marketing Automation hos jer?

Datadrevet markedsføring anvendes af alle typer organisationer; både private, godgørende og offentlige. Vi møder hver dag personer, som har alt fra en operativ til en strategisk rolle til beslutningstagere. Her opregner vi nogle af de titler inden for en virksomhed eller organisation, som vi samarbejder med:

  • CFO/økonomiansvarlig
  • CRM-ansvarlig
  • Fundraising /indsamlingsansvarlig
  • CEO/COO
  • Head of marketing technology
  • Indkøbschef
  • IT-ansvarlig
  • Marketingchef/marketing manager

4 måder at kalde dine kunder loyale på!

Trofaste kunder er hovedingrediensen i en vellykket kundeklub. Ligesom trofaste medlemmer er det i en indsamlingsorganisation eller vælgere er det for et politisk parti. Men holder begrebet ”loyal” nu og i tiden fremover, når vi taler købsadfærd? Ja, siger vi!

Customer Lifetime Value, CLV

Forhøjet livstidsværdi

Vi har regnet på, hvad loyalitetsprogrammerne har betydet for vores samarbejder gennem årene. Og uden at afsløre nogen forretningshemmeligheder kan vi fortælle følgende:

1. Kunderne bliver længere end før.

2. Kunderne køber i gennemsnit mere.

3. Kunderne får en mere positiv indstilling til din virksomhed.

4. Kunderne anbefaler din virksomhed til venner.

Medlemmer i kundeklubber ER altså mere lønsomme. Kan du sige ja til de fire ovennævnte punkter, så kan du nok godt kalde jeres kunder loyale. Og at I har haft succes med at give dem en forhøjet livstidsværdi, Customer Lifetime Value (CLV).

30 års erfaring kombineret med den nyeste teknik

Vi har udviklet systemer og tjenester til smart kundekommunikation siden 1980. Når vi nu udvikler fremtidens CRM-platform, bringer vi al den erfaring med os. Men vi benytter os af den nyeste teknik. Alt fra database til brugergrænseflade (interface) er udviklet med ny teknik – som er let at videreudvikle og koble til andre systemer.

Førende og prisbelønnet leverandør af loyalitetsprogrammer

Vores systemer anvendes i dag af virksomheder som Choice Hotels, KappAhl, Jula, Intersport, Bauhaus, NK og SF Bio. I mange tilfælde har vores kunder i hård konkurrence med andre vundet priser for bedste loyalitetsprogram. Disse konkurrencer tager især hensyn til den dokumenterede effekt af programmerne – noget, som gør os lidt ekstra stolte. Måske er det også grunden til, at vores kunder bliver hos os og udvikler deres programmer i samarbejde med os?

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.