Lær de nye regler at kende, så du ikke kommer i fedtefadet

14. september 2018

Lær de nye regler at kende, så du ikke kommer i fedtefadet

Internettet er ikke det vilde vesten, det var engang. Aktuelt skal du være opmærksom på to områder, hvor der er blevet strammet op på reglerne. Terje Gilbu guider dig igennem.

 

Kontakt og dialog med kunderne er uhyre vigtig. Det ved vi alle, og med de elektroniske medier er mulighederne for opsamling af data vokset enormt. Men det er mulighederne for at træde ved siden af også:

To nylige afgørelser fra henholdsvis Forbrugerombudsmanden og Datatilsynet betyder, at din virksomhed med en vis sandsynlighed skal ændre praksis for ikke at komme i fedtefadet. Herunder gennemgår jeg dem en for en.

Det er slut med at invitere til at synes godt om jeres side

Mange virksomheder bruger Facebook som ét af flere medier, når de vil i kontakt med såvel eksisterende som nye kunder. Det er der sådan set ikke noget i vejen med – tværtimod. Det er kun godt at sprede sine budskaber de steder, hvor ens kunder er, og håbe på, at opslaget bliver liket.

Og når man først har fået sit like, er det jo fristende også at bruge Facebooks indbyggede funktion, hvor man inviterer dem, der har liket et opslag, til at synes godt om virksomhedens side. Flere følgere er altid dejligt. Der er kun et problem: Det er ikke lovligt!

En nylig afgørelse fra Forbrugerombudsmanden betyder, at det at sende en sådan notifikation er det samme som at sende en ”uanmodedet elektronisk henvendelse” – altså det, vi andre kalder spam. Og spam er både strengt forbudt og kan blive straffet hårdt.

Og når nu vi taler om spam, så er der også nyt om brugen af mail i forhold til kunderne.

Fra nytår skal alle personfølsomme mails være krypteret

maj i år fik vi den nye Databeskyttelsesforordning (GDPR). Her blev det præciseret, at persondata er følsomme data, og dem skal man som virksomhed passe virkelig godt på. Det er langt de fleste virksomheder da også allerede opmærksomme på, og der bliver gjort rigtig meget for at leve op til lovens bogstav.

Men for fortsat at leve op til lovens bogstav, så skal alle mails med personfølsomme oplysninger være krypteret efter 1. januar 2019. Datatilsynet har nemlig valgt at skærpe sin praksis i forhold til e-mailforsendelser. Det private erhvervsliv fik 6 måneder ekstra til at få styr på tingene – og det er altså derfor, at skæringsdatoen er ved nytår.

Hvis du ikke er sikker på, at I lever op til de nye krav, så tag fat i undertegnede, så vi kan få styr på det – fx med en garanteret sikker løsning fra e-Boks. Better safe than sorry …

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.