Kære #NAME# – hvorfor relevansen ikke må overskygges af personalisering

9. august 2019

Kære #NAME# – hvorfor relevansen ikke må overskygges af personalisering

Skal du vælge mellem et personaliseret budskab og et relevant, så tag til hver en tid det relevante. Jesper Vagtel Johansen fortæller her hvorfor – og hvordan!

 

Mange af os synes, at det er en selvfølge, at al kommunikation og marketing skal være relevant for modtageren. Alligevel oplever jeg så godt som hver dag, at der er mere fokus på personaliseringen af budskaberne end relevansen af dem.

Personalisering er et marketingtrick, som skaber identifikation og får modtagerens opmærksomhed, og som du bestemt ikke må glemme at bruge. Nævner du fx modtagerens navn i et emnefelt, øger det også din åbningsrate.

Problemet er bare, at hvis du i dit arbejde med at gøre dine budskaber personlige, glemmer at gøre det relevant, glemmer du også, hvad det er, forbrugerne søger. For dybest set er jeg ligeglad med, om du nævner mit navn eller ej. Det gør ikke reklamen mere værdifuld for mig.

Vælger du derimod det rigtige budskab, som taler til mig, er der langt større sandsynlighed for, at jeg vil reagere.

Relevansen begynder med budskabet

Relevansen handler altså først og fremmest om selve budskabet – altså at indholdet i budskabet er relevant – og ikke om, hvorvidt du fletter mit fornavn eller firmanavn ind i sætningen. Som en af mine gode kollegaer også tidligere har skrevet, er det ligegyldigt, hvis det ikke er relevant.

Jeg vil vove den påstand, at forbrugerne ikke er trætte af reklamer, så længe de er relevante og giver en merværdi. Sådan har jeg det i hvert fald selv. Jeg vil for eksempel gerne have besked, når der er tilbud i min yndlingsbutik. Det er ikke noget, jeg tjekker til hverdag, men jeg vil rigtig gerne have informationen serveret. Uanset om du skriver ”Hej Jesper!” eller ej.

Brug dine data og bliv relevant

Data er naturligvis den oplagte kilde til personalisering – men det er faktisk også i dine data, du skal kigge for at skabe relevans.

Relevansen opstår jo ved at indsamle data og omsætte det til viden om hver enkelt kunde. Relevansen opstår først, når du skriver, at du har tilbud på netop de 3 produkter, som jeg plejer at købe. Og at du samtidig sørger for at sende det relevante budskab i en kanal, jeg ofte benytter mig af.

E-mailen bliver ofte hevet frem som eksempel på, hvor man kan skabe relevans, fordi der er så mange muligheder for at gøre den datadrevet. Men at skabe relevans gennem data er slet ikke kun begrænset til e-mailen. Hvorfor ikke gøre det i din webshop, hvor vi er helt tæt på købssituationen?

Vil du vide mere?

Så ud over at gøre selve budskabet relevant på baggrund af data, handler det altså også om valg af den rette kanal. Det har jeg skrevet et helt indlæg om her på bloggen. Mediet og budskabet hænger sammen, og begge dele skal være så relevante, som du kan gøre dem.

Det er egentlig meget enkelt: Når reklamen er relevant for din målgruppe, bliver den også relevant for dig og din forretning. Hvis du vil have mit indspark til, hvordan du kan blive mere relevant for dine kunder, så står mit nummer lige derude til højre.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.