Hvis du kun fokuserer på prisen, er du dømt til at tabe

5. september 2019

Hvis du kun fokuserer på prisen, er du dømt til at tabe

Det kan være svært at drive forretning, hvis man udelukkende fokuserer på prisen. Det gælder for både retailers og e-tailers. Staffan Adler giver her sit bud på hvorfor, og hvordan det kan løses.

 

Det er svært at drive en lønsom forretning i disse år. Forklaringen lyder som regel, at man er presset af konkurrencen fra e-tailers, men sandheden er bare, at mange af disse også kæmper med lønsomheden. Så hvad er der galt? Spørger du mig, handler det om en alt for ensidig fokusering på pris og pris alene.

A race to the bottom

Det er oplagt, at nethandel har øget transparensen på markedet. Som forbrugere kan vi bare gå ind på Pricerunner eller en anden prissammenligningstjeneste og i løbet af få sekunder se, hvor vi kan finde en vare billigst.

Resultatet er, at der er masser af webshops, som er sat i verden med det ene formål at være billigst. Alle overvåger hinandens priser, og det resulterer i en nedadgående spiral. På engelsk har de et meget rammende udtryk: a race to the bottom.

Der kan have været en tid, hvor prisen for mange var den vigtigste faktor. Men i dag, hvor det bugner af produkter, der opfylder samme behov og med matchende kvalitet, kan man ikke differentiere sig på prisen alene. Det er ganske enkelt for svært at skille sig ud blot ved brug af kampagnetilbud og rabatprocenter – det marketingkneb bruger dine konkurrenter også.

En mulig løsning

Hvis alle bliver ved at kæmpe om at være billigst, kan det i værste fald ende med konkurs. Det gælder, uanset om man er retailer eller e-tailer. Så hvorfor ikke forsøge noget andet, mens tid er? Det kan være at give gode råd, en fremragende service eller noget helt tredje. Prisen er selvfølgelig altid en vigtig konkurrencefaktor, men fokuserer du på den alene, kan det til sidst være svært at følge med.

Hvis du spørger mig, handler det om at give kunderne en oplevelse, de sent vil glemme. Det kræver, at du gennemgår alle faserne i din kunders købsrejser fra det øjeblik, kunden møder dit brand første gang til den dag, hvor kunden har afsluttet sit køb. Hvordan vil du gerne opfattes af dine kunder og hvordan skal dine kunder huske dig? Det lyder banalt, men det kan være svært at udføre i praksis, hvis man ikke ved, hvad man laver. Der er nemlig mange marketingkneb at tage fat på udover prisen.

Få et frisk blik på din forretning

Hvis du gerne vil konkurrere på andet end pris, kan det være en fordel at få en udefrakommendes blik på din forretning. Når du ser dig selv i spejlet, er det svært at se, hvad der gør dig unik. Det kan andre mennesker ofte bedre se – og være ærlige omkring.

Hos InterMail har vi lang erfaring med at arbejde med brands, og vi giver dig gerne vores ærlige mening, hvis du har mod til at høre den. Du kan jo begynde med at kontakte mig.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.