# 4 Vil I også gerne højne kundeloyaliteten?

31. marts 2017

# 4 Vil I også gerne højne kundeloyaliteten?

Rigtig mange forbinder loyalitetsprogrammer og kundeklubber med detailbranchen, men loyalitetsløsninger kan med fordel benyttes af alle typer virksomheder inden for alle brancher, både B2C og B2B.

Rigtig mange forbinder loyalitetsløsninger og kundeklubber med detailbranchen, og det er også her, man ofte ser de højprofilerede løsninger med stor markedsværdi.

Men kundeloyaliteten er relevant at arbejde med for alle, og loyalitetsløsninger kan med fordel benyttes af alle typer virksomheder inden for alle brancher. Kundeloyaliteten bidrager positiv til udviklingen i alle virksomheder, både for B2C- og B2B-virksomheder.

Effekten fra kundeloyaliteten kan dog være forskellig fra branche til branche. Nogle gange er effekten direkte målbar, mens den andre gange er en vigtig latent parameter for virksomhedens videre udvikling.

Opbygning af loyalitetsløsninger er relevant for alle virksomheder, som kan nikke genkendende til følgende udfordringer:

• Vi ved ikke, hvilke kunder der er de mest lønsomme

• Vi har svært ved at fastholde vores kunder

• Vi har svært ved at fremdyrke ægte loyalitet hos vores kunder

• Vi har ikke en ”best practice”-struktur for, hvordan vi ønsker at servicere vores kunder

• Vi kan ikke give personaliserede tilbud baseret på transaktionsdata

• Vi kan ikke koble transaktionsdata med adfærdsdata

• Vi ved ikke, hvilke tilbud vores kunder helst vil have

• Vi ved ikke, hvorfor og hvornår vores kunder forlader os

Essensen er, at kundeloyalitet ikke kan begrænses til specifikke brancher eller produkter, men er relevant for alle der ønsker at opbygge, udvikle og fastholde gode langsigtede kunderelationer.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.