Hvad er kundeloyalitet?

23. november 2017

Hvad er kundeloyalitet?

Kundeloyalitet har mange forskellige definitioner. Men det vigtige er at bestemme sig for, hvad kundeloyalitet er for din virksomhed.

 

Kundeloyalitet kan defineres på mange forskellige måder. Først og fremmest er kundeloyalitet, når en person løbende interagerer med et brand (eller køber et specifikt produkt).

Hvor som helst.

Dine loyale kunder vil vælge dig først, hvis du giver dem et tilbud, som de har behov for og vil have

Loyalitet kan imidlertid mange forskellige forklædninger. Folk er måske ikke direkte illoyale mod et brand, men snarere loyale mod flere forskellige.

Nogle mener, at kundeloyalitet er, når en kunde udelukkende køber fra et specifikt brand. Hvis du for eksempel handler dagligvarer fra din favorit-supermarkedskæde, på trods af at det måske ikke er det billigeste eller nærmeste alternativ, der findes.

Andre mener, at loyalitet ikke altid ligger i selve købet, men også i vores adfærd, såsom hvordan mennesker taler om brands i sociale sammenhænge.  En kunde køber måske kun en rigtigt dyr Chanel-taske i hele sit liv, men er en flittig ambassadør for Chanel og taler godt om brandet blandt sine venner.

Det er egentlig op til hver enkelt virksomhed at bestemme sig for, hvad kundeloyalitet betyder og komme med sin egen definition.

Er kundeloyalitet et mål for, hvor meget kunden køber, er det hvor ofte (frekvensen) – eller handler det snarere om engagementet?

Det er faktisk op til jer. Så bestem jer for, hvad I forstår ved kundeloyalitet!

Kunne du lide, hvad du læste?

Få mere inspiration ved at tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev Loyalty Insight.

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.Læs mere her