# 2 Vigtige forudsætninger ved beslutning om udvikling af en kundeklub eller et loyalitetsprogram

13. februar 2017

# 2 Vigtige forudsætninger ved beslutning om udvikling af en kundeklub eller et loyalitetsprogram

Har I som virksomhed overvejet hvorfor, I gerne vil have en loyalitetsløsning og endnu vigtigere, hvorfor jeres kunder skal vælge at være medlem af netop jeres kundeklub eller loyalitetsprogram? Og hvordan I kan begejstre jeres kunder og medlemmer?

Nedenfor kommer vi med nogle gode råd til loyalitetsløsninger.

Hvorfor en kundeklub og hvad efterspørger kunderne?

Hvorfor og hvordan er vigtigt at få besvaret, inden I tager skridtet til at udvikle jeres egen klub. Kundeklubber og loyalitetsløsninger forudsætter forandringer i organisationen og i måden man arbejder med sine kunder på. Og for dem som vælger en loyalitetsløsning, er gevinsten til gengæld til at få øje på!

Et loyalitetsprogram skal bygges på kundens præmisser. Dem der fejler har ikke forstået, at kunderne primært er med for at få gode tilbud og ekstra benefits. Kunderne skal opleve en kontinuerlig højere værdi af at være medlem, end hvis de ikke var. Kan man som virksomhed ikke imødekomme dette, forsvinder tilknytningen til loyalitetsløsningen eller kundeklubben.

Her er en prioriteret liste* over hvad kunderne efterspørger, når de tilmelder sig en kundeklub eller loyalitetsløsning. Resultatet er næppe overraskende, men alligevel fejler mange netop her:

1. Tilbud eller gratis produkter
2. Forbedret kundeservice
3. Gratis fragt
4. Eksklusive produkter eller events
5. Udvidede åbningstider

Selv hvis I skaber den værdi og leverer de fordele kunderne forventer, kan de forsvinde, hvis I ikke samtidig servicerer dem effektivt. En vigtig præmis i arbejdet med loyalitetsløsninger er personaliseret kommunikation. Det vil sige at man som virksomhed ikke forstyrrer sine medlemmer med irrelevant og uvedkommende kommunikation, men i stedet har et system som kan håndtere segmenterede og målrettede tilbud baseret på det enkeltes medlem interesser, historik og interaktioner med virksomheden og brandet.

Derudover viser analyser, at kunder ofte møder en række ”gener”, som I bør overveje at skåne kunderne for, hvis I vil øge loyaliteten. De vigtigste fremgår af nedenstående figur*.

Læs om vores kunder SF Bio og INTERSPORT som har succes med kundeloyalitetprogrammer!

*Kilder: marketingcharts.com, e-commercefacts.com

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.