Fire uvurderlige råd, når du sender breve til dine kunder!

20. oktober 2017

Fire uvurderlige råd, når du sender breve til dine kunder!

Skab VIP-følelse med brev hjem til kunderne ud fra dine samlede kundedata. Her følger nogle vigtige råd til, hvad du skal tænke på.

Med Big Data og automatiserede CRM-systemer benytter større virksomheder og organisationer sig af både digital og fysisk kundekommunikation. Med hjælp fra værktøjer som samler, segmenterer og filtrerer data, eksempelvis baseret på kundernes køb, bliver selv udsendelsen af breve automatiseret.

Dette er næppe nogen større nyhed for dig, der læser dette. Men nogle gode tips til, hvad du skal tænke på undervejs, er altid gode. Jo mere personligt, dit brev er, desto større er chancen for, at du skaber opmærksomhed.

Og ærlig talt – hvis direct marketing ikke længere var værd at satse på, så ville virksomhederne være stoppet for længst. Men VIP-følelsen, som direct mails kan give, er stadig uvurderlig.

Her kommer fire råd til direkte udsendelse med posten:

1. Psykologi

Det, som er usædvanligt og stikker ud, er lettere at huske. Hvordan kan du gøre din direct mail mere ”ud af boksen”? Vidste du for eksempel, at mennesker har lettere ved at huske ting, der rimer?

Før du begynder at gennemtænke strategien for din brevudsendelse, så tag dig tid til at forstå din målgruppe og den psykologi, som driver dem, du vil kommunikere med. Hvad fungerer, og hvad er det, som får en kunde eller et medlem til at konvertere fra et brev i posten?

Find ud af, hvad du vil have kunden til at gøre. Er der en opgave, de skal udføre? Findes der et mål, som du vil have dem til at nå? Når du ved, hvad kunden skal gøre, kan du bruge psykologiske kneb til at skabe opmærksomhed.

Skab en følelse af muligheder. Efterlad altid kunderne med et antal alternativer og opgaver – men sørg for at holde det enkelt og overskueligt.

Tænk på, at visuelle mønstre tiltaler øjet og til og med kan skabe en følelse af lykke. Forestil dig, at du skriver et brev til hver og en af dine kunder, når du udformer din strategi.

2. Følelse

Benyt dig af den kraft, som findes i følelse og berøring. Du vil fange opmærksomheden hos dine kunder og efterlade dem med et varigt indtryk. Her er nogle måder, som du kan opbygge den rette følelse på.

Ved at gå fra store udsendelsesmængder til færre og mere målrettede får du også råd til at investere mere i følelse og og udseende. Det lille ekstra. Guldkortet, den eksklusive og blændende hvide kuvert, håndskriften, duften …  Fysiske udsendelser udelukkende til de udvalgte. Dem, som hører til de allermest loyale.

Overvej at gøre noget sjovt og anderledes som at bruge partiallak eller prægning. Et særligt popup-vindue er altid sjovt at få med posten. Målet er at give dine kunder en oplevelse, som de ikke kan få digitalt.

Vælg ikke papir baseret på pris. Det billigeste alternativ er ikke altid det bedste alternativ.

Tænk på, hvad der vil give det mest varige indtryk hos dine kunder. Noget så enkelt som papiret kan gøre, at dit brev skiller sig ud.

3. Databasen

For at lære dine kunder bedre at kende, har du brug for en stabil database. Hvilken type af information er du interesseret i? Jo mere du ved, desto bedre vil du kunne målrette og tilpasse.

Opstil kundeprofiler og opdater jævnligt i takt med deres voksende relation med dig. Upersonlige masseudsendelser i brevkassen hører fortiden til. Forbrugerne forventer, at du kender og forstår dem, når du sender post. Tilbud bør baseres på, hvem de er, og deres nuværende relation med dit brand.

4.  Integrer den fysiske og digitale markedsføring

En udsendelse direkte til kundernes postkasse, der hvor de bor, er nødt til at være integreret med den overordnede kommunikation for at kunne generere mersalg. Mulighederne for at nå din kunde i dag er store, og jo flere ”touch points”, det vil sige i jo flere kanaler dit budskab opleves – desto større effekt får din kommunikationsindsats.

Gør det let for kunden at komme i kontakt med dig via forskellige kanaler. Brug lidt tid på at gennemtænke din Call to action/udfordring. På hvor mange forskellige måder kan en forbruger gennemføre udfordringen? At tilbyde kunderne flere kanaler og forskellige måder at komme i kontakt med dig på, er en god måde at sikre dig et svar på. Så kan de vælge det alternativ, som passer dem bedst.

Uanset hvordan du arbejder, vil du både have lyst til og behov for at følge op, måle på og analysere effekterne af din kommunikation. Få gerne hjælp, så du kan danne dig et helhedsbillede af kunderne, så du kan følge deres handlinger både digitalt og fysisk. Har kunden for eksempel bestilt en rejse via hjemmesiden dagen efter en udsendelse i postkassen? Eller vil du invitere til en event i en nyåbnet butik? Ja, så er du nødt til at have styr på de medlemmer, som hører til netop denne butik.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.