Er du selv klar til Big Data?

9. oktober 2017

Er du selv klar til Big Data?

Big Data begynder ikke med et eller andet datasæt. Det begynder med din tænkning. Hvorfor? Det får du her en kort introduktion til af bogaktuelle Per Østergaard Jacobsen fra CBS.

Er du klar til Big Data? Det er Per Østergaard Jacobsen. Han er ekstern lektor på CBS og medforfatter til bogen “Disrupt your Mindset to Transform your Business with Big Data”. En af hans væsentlige pointer er, at måden vi tænker på, altså vores mindset, kan stå i vejen for virksomhedens digitale transformation. Det kan du læse mere uddybende om herunder – og med hans egne ord.

Hvorfor starter Big Data-strategi og digitalisering med lederens mindset?

Af Per Østergaard Jacobsen

Vi taler alle om, hvor vigtige data og kundeindsigt er i forhold til at skabe værdi for kunderne og dermed muligheden for at skabe vækst for virksomheden.

Danmark er det mest digitaliserede land i EU og nr. 2 på EU’s innovationslederrangliste, hvilket antyder, at mange organisationer burde være rustede til at møde fremtidens marked i al dets omskiftelighed.

Danskerne er kendt for at være kreative, når nye løsninger skal findes, og problemer skal knuses. Vi ser os selv som samarbejdsvillige og bedre end mange andre til at rumme de forandringer, som ny teknologi bringer.
Midt i begejstringen over disse umiddelbare tempofordele er der fare for at overse realiteterne og de menneskelige begrænsninger, der følger med stigende kompleksitet og forandringskrav.

Hvad hvis vi ikke er så nytænkende, som vi går og tror? I vores daglige arbejde ser vi stadig en vis konservatisme og manglende villighed til at skabe radikale strategiske forandringer eller investeringer, der ikke har en oplagt business case.
Danske unicorns er også svære at finde på Forbes’ liste domineret af succesfulde amerikanske, kinesiske og indiske start-ups. Det ser ud til, at ikke alle danske ledere er i stand til skabe mening med forandringerne på en måde, der er lige værdiskabende for kunder, interessenter og organisationer.

Så når folk taler om, hvordan Big Data “disrupter” brancher og organisationer, glemmer de at stille det centrale spørgsmål:

Hvordan kan vi arbejde med vores strategiske tænkning og derved forbedre de organisatoriske forudsætninger for at skabe værdi med Big Data og digitalisering? 

Første skridt synes at være at se på data, indsigt og viden – i stedet for at slå autopiloten til og forsætte vanen. Den, der gå i andres fodspor, kommer ikke forrest.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.