Du læste det her først!

18. december 2019

Du læste det her først! 

Så fik vi næsten gjort kål på 2019, og det fejrer vi med et blogindlæg, som er hele fem blogindlæg i ét! Her er din chance for at læse eller genlæse årets mest populære indlæg.

 

Velkommen til ”Du læste det her først!”, hvor vi forsøger at kaste en lille smule lys på 2019 via data. Nemlig data over hvilke 5 historier, som vores kære læsere klikkede mest på i årets løb. Vi begynder bagfra:

Nummer 5:
Hvori ligger gevinsterne ved et loyalitetsprogram?

”Hvori ligger gevinsterne ved et loyalitetsprogram?”, spurgte vi tilbage i 2017 – og svarede selv. Det korte svar hedder forbedret kundetilfredshed og –fastholdelse, men du kan med fordel læse hele indlægget, hvis du gerne vil have sat nogle tal på gevinsterne.

Nummer 4:
Hvem bliver vinderen i 2019?

Spoiler alert: Et år har ikke nogen vinder, ligesom man heller ikke kan vinde internettet – eller læse det hele. Når det er sagt, er det altid sjovt at se tilbage på gamle forudsigelser. Vi har især en forkærlighed for dem, der lovede os flyvende biler …

Ved årets begyndelse gav Jesper Vagtel Johansen sit ret sjove bud på nogle af de begivenheder, du kunne forvente dig i marketingland anno 2019. Se her, hvor meget han fik ret i. Meget af det holder, men ikke alt. Skulle han alligevel bare have satset på den flyvende bil?

Nummer 3:
7 trends inden for direct mail, du bør kende

Moden skifter heldigvis ikke så hurtigt inden for direct mail. Derfor kan et indlæg fra 2017 om trends inden for DM sagtens være interessant for læsere i 2019. Faktisk så interessant, at det blev årets tredjemest læste her på bloggen. Og hvis du går med tanker om at udsende en direct mail i 2020, får du stadig en rigtig fin introduktion til nogle af de grundlæggende aspekter ved DM’en lige her (du kan selvfølgelig også bare tage en snak med en af vores dygtige sælgere).

Nummer 2:
Hvad er godt købmandskab og fornemmelse for kunderne?

Lars Larsen var en af de kendte danskere, vi tog afsked med i 2019. Den driftige købmand fik mange ord med på vejen, og her på bloggen resulterede det i et indlæg om, hvad godt købmandskab egentlig betyder i dag?

Jesper Vagtel Johansen kunne drage nogle ret interessante paralleller mellem den gammeldags købmandsbutik og datadrevet marketing. Hvis du ikke fik læst det dengang, så brug et par minutter på det nu. Det kunne godt risikere at være en øjenåbner.

Nummer 1:
Hvad er kundeloyalitet?

Hvis bloggen her var Instagram, ville vi nok efterhånden begynde at mistænke, at vi var udsat for deep liking – fænomenet, når man onlinestalker nogen, og kommer til at like en meget gammel post (her er nogle andres blogindlæg fra 2017 om deep liking).

Men nu er det her jo ikke Insta, så vi tager det i stedet som en kompliment om, at vi laver langtidsholdbart content. Faktisk så holdbart, at nummer 1 på listen her er (trommehvirvel) endnu et indlæg fra 2017!

Og det varmer jo lidt, at vores kære læsere stadig gerne vil vide, hvad kundeloyalitet er for en størrelse. Kundeloyalitet ligger os nemlig til stadighed på sinde, fordi det er så vigtigt for at drive en lønsom forretning. Læs indlægget her – det er hurtigt gjort – og kom så i gang med at få mere loyale kunder.

Det glæder vi os til at hjælpe dig med i 2020. Godt nytår til dig fra alle os hos InterMail!

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.