Direct Mail – 5 grunde til, at det er den direkte vej til forbrugeren

22. juni 2018

Direct Mail – 5 grunde til, at det er den direkte vej til forbrugeren

Direkte fra postkassen og lige i forbrugernes hjerter. Det er den korte version af, hvorfor du bør tænke Direct Mail ind i jeres marketingmiks. Den lidt længere version giver Terje Gilbu dig her.

 

 Der er blevet længere mellem snapsene – og med snapsene mener jeg det personlige brev, der lander i forbrugernes postkasser. Det betyder, at du med Direct Mail har en rigtig god mulighed for at få dit budskab til at skille sig ud. Og i en overkommunikeret verden har dit budskab pinedød at gøre netop det. For hvis det ikke skiller sig ud, hvordan skal det så have en chance for at blive husket, for slet ikke at tale om at føre til handling? Derfor er VIP-følelsen ved at få et brev den første grund til, at du bør bruge DM.

Grund nummer 2: En DM drukner ikke

Der er en grund til, at det hedder Direct Mail: Det er en målrettet og direkte måde at kommunikere på. Brevet lander i lige præcis den postkasse, som tilhører din modtager – tilmed med navn på. Og hvor tallene viser, at cirka 8 ud af 10 e-mails aldrig bliver åbnet, så er fordelingen omvendt for breve. Her bliver 80 % af brevene åbnet. Så hvis du gerne vil have, at dit budskab bliver set, forbedrer du dine odds gevaldigt med DM.

Måske tænker du, at det alt sammen er meget godt, men at stykprisen for en DM må være høj. Og ja, selvfølgelig koster det mere at sende et fysisk brev end en mail – men regnskabet går alligevel op, fordi en DM ikke alene er målrettet, men også effektiv. Og med moderne målgruppesegmentering kan du i øvrigt sørge for, at den når ud til de helt rigtige mennesker.

Grund nummer 3: En DM kan sætte flere følelser i spil

Fordi en Direct Mail er en fysisk ting, kan du bruge en masse virkemidler, som du ikke kan i en e-mail. Med et fancy ord kan vi kalde det for den taktile dimension – altså hvordan noget føles at røre ved. Du sætter simpelthen flere følelser i spil med en DM. Og den slags går lige i hjertet: 32 % af forbrugerne kan ifølge Nielsen huske en fysisk DM.

Tænk på, hvad der vil give det mest varige indtryk hos dine kunder. Noget så enkelt som papiret kan gøre, at dit brev skiller sig ud. Som du kan læse her, er der fx en god grund til, at breve fra Årstiderne er trykt på brunligt genbrugspapir: De sælger simpelthen bedre end det traditionelle hvide papir – i hvert fald når man har en målgruppe, der går op i bæredygtighed. Og husk, at det billigste papir ikke nødvendigvis er det bedste alternativ.

Læg noget energi i følelse og udseende. Et skævt format, en partiallak eller prægning kan være med til at skille din DM ud fra mængden, så VIP-følelsen forstærkes.

Grund nummer 4: DM forstærker effekten af din kampagne

Før i tiden var en DM-kampagne en isoleret begivenhed. Det kan også stadig fungere, men der, hvor DM virkelig kommer til sin ret, er som en del af et større automation-flow med andre medier som e-mail og sms. I stedet for at skrive til alle dine emner på en gang, så kan du bruge DM strategisk til at ramme forbrugeren på det helt rigtige tidspunkt.

Så hvornår sender du et postkort på kunderejsen? Det kan være alt fra et velkomstbrev til nye kunder, som understreger, hvor vigtige de er for dig. Det kan være, når det er tid til, at de skal forny deres abonnement. Eller det kan være i de tilfælde (gys!), hvor du kan se, at en kunde ikke har købt noget hos dig i lang tid. Så er det oplagt at sende en rabatkupon eller voucher, for at få den loyale adfærd tilbage på sporet.

Og den klassiske kupon virker: Selv har jeg fx haft stor succes med at udforme en relativt simpel DM for en restaurant, hvor modtagerne ud over brevet fik en værdikupon på 200 kr. Restauranten blev næsten væltet af succesen, og når jeg besøgte venner og familie i området havde rigtig mange kuponen hængende – hvis de da ikke allerede havde brugt den!

Grund nummer 5: DM er lettere, end det lyder

Med den nye persondatalov er der både blevet strammet op omkring spam og folk er blevet mere opmærksomme på det. Men du må altså stadig gerne sende fysiske breve til deres postkasse. Faktisk også til dem som har ”Reklamer – nej tak”. Det er kun Robinsonlisten, som du skal respektere. Men er du vokset op i en digital virkelighed, er udformning af en DM måske ikke lige en del af din værktøjskasse. Men det skal du ikke være ked af:

InterMail er nemlig et fullservice kommunikationshus, så vi kan hjælpe dig med det hele. Lige fra den første spæde ide til den færdige Direct Mail lander i forbrugerens postkasse. Vi både rådgiver og eksekverer i alle faser: udformning, segmentering, portooptimering, print, kuvertering og distribution. Vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.