Bliv flydende i administrativ kommunikation!

28. februar 2018

Bliv flydende i administrativ kommunikation!

Er du en af dem, der dagligt kæmper for mere enkel administrativ kommunikation i jeres virksomhed? Med de rette forudsætninger kan du få hele processen til at spille.

Store kommunikationsmængder og vigtig administrativ kommunikation (fakturaer, meddelelser og beskeder), som løbende skal leveres til kunderne i digitaliseringens ånd. Ja, der er nok af udfordringer at gå i gang med for den, der sidder med ansvaret for virksomhedens økonomi, IT eller administration.

Her er de fire grundlæggende faktorer, hvis du skal drive administrative kundekommunikation

Først og fremmest har vi listet nogle af de udfordringer, som du højst sandsynligt kan genkende fra din egen hverdag:

  • At få en omkostningseffektiv og sikker distribution af vigtig information til jeres kunder.
  • At tilpasse jer til mange forskellige kanaler og forandrede standarder.
  • At tilpasse jer til ændret kundeadfærd og konstant digitalisering.

Kommunikationen skal derudover fungere både administrativt og juridisk, og dens indhold skal også helst være med til at bygge relationer. Og så skal jobbet udføres samtidig med, at der tages hensyn til (ofte) gamle, interne systemer og store mængder data fra forskellige kilder, som skal flettes sammen – for til slut at blive til smidig kundekommunikation.

Fire løsninger:

1. Sammen er vi stærke!

Sørg for, at du ikke sidder alene med aben. Samarbejd internt mellem afdelingerne: IT, økonomi og administration bør gå hånd i hånd om dette.

 2. Automatiseret, men fleksibelt!

Vi lever i en omskiftelig verden, hvor der kan ske mange ting på vejen, inden en udsendelse til kunderne når helt i mål. Måske er I nødt til at ændre en meddelelse i sidste sekund. Hav rutiner for, hvem der gør hvad. Indkøbte IT-systemer og -løsninger bør have rigtige, levende mennesker bag rattet – som du også kan kontakte og få hjælp fra, når der er brug for hurtige ændringer.

3. Gør det personligt

De dage er for længst forbi, hvor administrativ kommunikation skulle være kedelig (det er i hvert fald vores helt klare holdning). Hvis du ikke allerede er kommet i gang – så er det på høje tid at gøre noget ved det nu:

Fakturaen er ikke bare et dokument, som fortæller dine kunder, hvor meget de skal betale for de tjenester eller produkter, som du leverer. Den er i mange tilfælde også det eneste, de til hverdag ser fra din virksomhed. Skab interaktivitet, tænk kærlighed i farve og form – og frem for alt skal det være personaliseret.

4. Tilslut jer en hub!

Byg ikke alle integrationer selv, og sæt ikke dig selv i en situation, hvor du risikerer at blive efterladt med skiftende standarder, opgraderinger og spørgsmål om format, sikkerhed og kanaler, som kommer og går. Henvend dig i stedet til en partner, som allerede har gjort det hårde arbejde – så du får overskud til at fokusere på det, du er bedst til. Og måske endda lægge lidt mere energi i indholdet i kommunikationen, snarere end måden, den bliver transporteret på.

Vil du vide mere om IM Connect – vores løsning til din administrative kommunikation?

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.