Bare fordi produkterne er digitale, behøver al markedsføringen ikke at være det

21. marts 2019

Bare fordi produkterne er digitale, behøver al markedsføringen ikke at være det

Jesper Vagtel Johansen fortæller med udgangspunkt i vores kunde YouSee, hvorfor den fysiske DM stadig har sin berettigelse i 2019. Det handler om ROI.

Det fysiske sælger

Hos InterMail har vi set, at flere og flere kunder kommer til os og efterspørger en fysisk kampagne. De oplever nemlig, at det er det fysiske, som sælger. En af de kunder er YouSee. Og det er absolut ikke bare baseret på mavefornemmelser, når direct mails indgår som en del af deres mediemiks. De har nemlig testet DM af med imponerende gode resultater.

ROI på 4

I en julekampagne til eksisterende kunder sendte YouSee breve og e-mails med præcis samme budskaber. De to grupper af modtagere havde samme demografiske profil, så man kunne sammenligne resultaterne. Og splittesten gav nogle interessante resultater: Fx læste over 25 % flere den fysiske direct mail, og brevene skabte over dobbelt så høj interesse. Og det måske mest interessante resultat af dem alle: ”Brevene gav en ROI på 4, hvilket er markant mere, end vi opnåede med e-mail. Alt i alt var det en super kampagne med høj relevans”. Ordene kommer fra Lars Glade, som er afdelingsleder i YouSee. Vil du gerne læse hele casen, kan du finde den ved at klikke her. Og da vi ikke har haft noget at gøre med den omtalte DM, er det altså ikke for at trutte i egen trompet.

Effekt frem for alt

På trods af, at resultatet taler for sig selv, møder YouSee ikke altid forståelse hos bureauerne. ”Nogle har kigget på os, som om vi var fra stenalderen, når vi har efterspurgt en DM,” fortæller Stine Rydberg fra YouSee og fortsætter ”Men bare fordi vores produkter er digitale, behøver al vores markedsføring ikke at være det – for os handler det simpelthen om, at det skal sælge mest effektivt.” Den holdning deler jeg til fulde. Medievalget er ikke et spørgsmål om for og imod og enten-eller. Hos InterMail har vi fx længe slået til lyd for, at det også kan give rigtig god mening at kombinere en fysisk direct mail med digital opfølgning. Det handler kort sagt om at være bevidst om sit medievalg, når man skal kommunikere med kunderne. Hvad er det, der virker? Og nogle gange opstår magien altså, når det fysiske og det kreative spiller sammen. Vil du vide mere om DM, er du altid velkommen til at kontakte mig – uanset om det drejer sig om de kreative muligheder, eller hvordan du selv kan måle effekten.

Kunne du lide, hvad du læste?
Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.