Apple Mail Privacy Protection

18. juni 2021

Apple Mail Privacy Protection

Hvilken indflydelse får det for os, der arbejder med e-mail marketing?

Apple har annonceret deres kommende opdatering, som bliver rullet ud i efteråret 2021. Der er meget snak og skriveri omkring omfanget af denne opdatering. Den vil komme til at have stor indflydelse på, hvordan vi modtager data fra e-mailklienter – og hvilke det er – det vil jeg forsøge at beskrive i dette blogindlæg. Til slut vil jeg komme ind på, hvad vi kan gøre for at vende dette til noget positivt – hvis muligt.

Apple Mail er i dag den mest benyttede e-mailklient med omkring 45% markedsandele. Derfor er der ingen tvivl om, at ændringer i tracking af e-mails vil have stor indflydelse for marketeers over hele verden. Når udrulningen kommer, så vil brugere selv kunne til- og fravælge, om de vil have beskyttelse af deres e-mail aktivitet. Apple lancerede deres “anti-app tracking option” i iOS 14,5 og siden da har kun ca. 12% (globalt) tilladt app tracking. Hvad tallet bliver for MPP (Mail Privacy Protection) ved vi selvfølgelig ikke endnu, men Apple skød jo selv helt ved siden af deres estimater for ATT – så vi skal jo nok forvente lignende tal, eller mindre.

Nå, men hvad betyder det at afsenders pixel bliver blokeret og IP-adressen maskeret:

Du vil ikke længere have korrekt åbningsrate for de modtagere, som benytter sig af MPP og du vil ikke kunne se hvornår (tidspunktet) mailen blev åbnet.

IP-sporing stoppes, hvilket betyder at du ikke vil kunne se hvor (geografisk) modtageren er, når vedkommende åbner e-mailen.

Du vil ikke kunne se hvilken device, modtageren benytter til at åbne e-mailen.

Er modtageren tilmeldt iCloud+ og har valgt “Hide My Email”, vil du modtage en random e-mailadresse, når de tilmelder sig via dine pop-ups og formularer.

 

Er dette enden?

Nej.

Men det kræver at vi laver nogle ændringer i vores mindset, og vores måde at vurdere vores kampagne- og nyhedsbrevsdata.

Åbningsraten bliver en metric, som du ikke længere kan regne med, når du skal vurdere performance. Mange gange bliver dette også kun brugt til at sikre modtagelse hos modtageren – “er min mail kommet ordentligt frem”, eller når nogle af de andre KPI’er ikke performer eller ikke er tilgængelige. Har du dog opsat automations, baseret på åbninger, så skal du til at ændre disse. Om det er flows, der skal fjerne en modtager fra en liste, sende næste e-mail afsted, eller om det er basis for et tidsbegrænset tilbud, så vil disse ikke fungere efter Apples opdatering.

A/B testing af emnefelt, afsendernavn eller noget tredje, via åbningsrate – vil ikke være til at stole på – og da det er forventet at de andre e-mailklienter, formentlig følger trop med Apple senere på året eller i 2022, så vil det ikke være muligt at teste på denne måde fremadrettet. Her er det dog muligt at benytte nogle af de mange andre data vi har til rådighed – f.eks. kig mere på trafik og konverteringer, når du laver splittest. Du bliver bare nød til at kigge lidt længere nede i kunderejsen, for at få valide data, som du kan optimere ud fra.

IP-sporingen, som nogle benytter til at lave dynamisk e-mail content, vil ikke kunne give nøjagtig data – eller ingen data overhovedet. Dette skal selvfølgelig adresseres og der skal tilrettes i automations og dynamisk indhold. En anden variabel skal benyttes, i bedste fald. I værste fald, så bliver vi nød til at gå bort fra denne funktion. Dette hænger sammen med Device-settings, som heller ikke vil kunne fungere ordentligt.

iCloud+ og “Hide My Email”, vil stille større krav til dine e-mail lister og opdateringen af disse – på nuværende tidspunkt har vi dog ikke nok information, til at sige meget mere end dette. Men det kan altid anbefales at rydde op i sine lister.

 

Hvad der kommer til at ske, er baseret på de (forholdsvis) få data, som er kommet fra Apple indtil videre. Vi ved der kommer til at ske en masse til efteråret og spørgsmålet er, hvor lang tid der går før Gmail og de andre klienter, følger efter med lignende tiltag. Indtil videre, så er det business-as-usual, men vi skal i hvert fald, til at forberede os på, at vi skal kigge nærmere på vores e-mails, automations, flows og tilgængelig data.

Hos InterMail, følger vi udviklingen og vi vil udkomme med mere, så snart at der er noget mere konkret på bordet.

 

PS. Husk at hvis du kombinerer DM og e-mail, har du mulighed for at nå modtageren på flere fronter, øge dine data og konverteringer.

Har du lyst til at have en snak omkring dit e-mail marketing program/ automation, så tag fat i os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv klogere på kundeloyalitet

Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.