Administrativ kommunikation på modtagerens præmisser

28. august 2018

Administrativ kommunikation på modtagerens præmisser

Kommunikation fungerer bedst, når den foregår på modtagerens præmisser. Det ved de fleste af os rent intuitivt. Men hvad betyder det, når vi taler administrativ kommunikation? Staffan Adler fortæller.

 

Hvis du taler med et lille barn, gør du dig umage for ikke at bruge de sværeste ord, du kan. Er du ude at rejse, taler du ikke dansk til de lokale, men prøver i stedet at finde et sprog, I begge forstår. Begge dele er eksempler på, at kommunikation bliver bedst, når man medtænker sin modtager.

Det samme princip gælder også, når vi taler administrativ kommunikation. En regning er med andre ord ikke bare en regning. Det betyder både noget, hvordan den er udformet og i hvilken kanal, du sender den ud. Og det er ikke bare noget, jeg finder på – faktisk har PostNord for nylig udgivet rapporten Behind the Mind 2, som denne gang har fokus på administrativ kommunikation.

Neuromarketing og administrativ kommunikation

Behind the Mind-undersøgelsen er interessant læsning, for her er man gået ret grundigt til værks for at finde ud af, hvordan vi mennesker reagerer på administrativ kommunikation:

Med en kombination af hjerneskanning og eye tracking kunne forskerne bag afsløre, hvordan respondenterne oplevede tre forskellige typer mere eller mindre sensitiv kommunikation leveret som henholdsvis print, e-mail og i en digital postkasse.

Hvis du har lyst til at læse hele Behind the Mind 2, kan du hente den her. Den 20 sider lange rapport kommer med en hel del interessante indsigter. For eksempel:

Print er stadig det, vi har lettest ved at læse og forstå. Den digitale postkasse (herhjemme e-Boks) er et stærkt alternativ til print – blandt andet på grund af muligheden for at gemme. Og så foretrækker forskellige aldersgrupper at få deres administrative kommunikation i forskellige kanaler.

Sådan tilpasser du kanalen til kunden

Det sidste er i mine øjne den mest interessante konklusion – måske fordi den bekræfter noget, jeg længe har tænkt: Selv noget så relativt usexet som administrativ kommunikation kan gøre en forskel for kunderne! Vel at mærke, hvis vi gør os den ulejlighed at spørge dem, hvad de rent faktisk foretrækker.

At kunderne forstår og reagerer på jeres administrative kommunikation er i øvrigt heller ikke uvæsentligt for din virksomhed. Det kan jo betyde alt fra færre opkald til kundeservice til mindre behov for at sende rykkere – med alt det besvær, som følger med.

Hos InterMail kan vi hjælpe dig med at sende administrativ kommunikation ud til dine kunder præcis, som de vil have det. Vi kan både printe, kuvertere og sende ud til dem, der foretrækker det. Eller vi kan levere i e-Boks til dem, der er til den digitale løsning. Valget er dit – og kundens!

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.