7 trends inden for direct mail, du bør kende

28. april 2017

7 trends inden for direct mail, du bør kende

Mængden af fysiske reklamebreve falder i hele Europa. Men værdien af direct mail vil blive ved med at vokse indtil 2021.

Det fremgår af den nyeste European Direct Mail Market Report fra Integraf og FEPE*. Hvis direkte markedsføring ikke længere var værd at satse på, ville virksomhederne været stoppet med det for længe siden. Men følelsen af at være VIP, som DM kan give kunderne, er uvurderlig.

Her følger nogle trends inden for direct mail, du som marketer bør kende til.

Psykologiske kneb

Inden du begynder at gennemtænke strategien for din direct mail, er det vigtigt, at du tager dig tid til at forstå din målgruppe. Forstå den psykologi, der driver mennesker, når det handler om din direct mail. Hvad fungerer, og hvad er det, der får en kunde til at konvertere på baggrund af en direct mail-udsendelse?

Find ud af, hvad du vil have kunden til at gøre. Er der en handling, de skal gøre? Findes der et mål, som du vil have dem til at gennemføre? Når du ved, hvad du vil have din kunde til at gøre med din direct mail, kan du benytte dig af nogle psykologiske kneb, når det handler om din strategi:

• Det, der er usædvanligt og stikker ud, er lettere at huske. Hvordan kan du gøre din direct mail mere ”ud af boksen”?

• Vidste du, at det er lettere for mennesker at huske rim?

• Skab en følelse af muligheder for kunden. Giv altid forbrugerne et antal alternativer og mulige handlinger – men sørg for at holde det enkelt og overskueligt!

• Mønstre tiltaler øjet og kan endda skabe lykkefølelse.

• Behandl ikke læserne, som om de er en samlet flok. Forestil dig, at du skriver et brev til hver enkelt af dem, når du udformer din strategi.

Ved at forstå psykologien bag din direct mail, får du lettere ved at påvirke dine kunder til at gøre det, du gerne vil have dem til.

Følesansen

Udnyt kraften ved følesans og berøring. Vi er alle følsomme over for berøring, og det er noget, vi som mennesker har brug for hver dag. Udnyt det i din markedsføring og direct mail. På den måde fanger du dine kunders opmærksomhed, og efterlader et blivende indtryk. Her er nogle måder, du kan inddrage følesansen på i din direct mail:

• Vælg ikke papir kun ud fra prisen. Det billigeste alternativ er ikke altid det bedste. Tænk på, hvad der vil gøre det mest blivende indtryk hos dine kunder. Noget så enkelt som papir kan få din direct mail til at skille sig positivt ud.

• Overvej at gøre noget sjovt og anderledes, fx prægning eller stans i en del af din direct mail.

• Særlige falsninger eller popup-effekter er altid sjove at få med posten, og er et godt supplement til din direct mail. Målet er at give dine kunder en oplevelse, som de ikke kan få digitalt. Tænk ud af boksen, og medtænk følesansen, når du udvikler din direct mail. Skab en oplevelse, som dine kunder vil dele med alle dem, de kender.

Personlig post

Upersonlige masseudsendelser i postkassen er for længst historie. Forbrugerne forventer, at du kender og forstår dem, når du sender dem post. Tilbud bør baseres på, hvem de er og deres nuværende relation med dit brand. Tag dig tiden til at lære dine kunder at kende, inden du sender den første direct mail.

Database

For at lære dine kunder bedre at kende, har du brug for en stabil database. Hvilken type information er de interesseret i? Jo mere du ved om dine kunder, desto bedre vil du kunne målrette og tilpasse til kommunikation. Opstil kundeprofiler, f.eks. i en kundeklub, og hold trit med deres voksende relation til dig.

Integrering

En direct mail-udsendelse er nødt til at være en integreret del af en større kommunikationskampagne for at kunne generere mersalg. Mulighederne for at nå dine kunder er enorme i dag, og jo flere ”touch points”, i jo flere kanaler dit budskab ses, desto større effekt får din kommunikationsindsats. Det samme gælder for brugervenligheden og kundens muligheder for at komme i kontakt med dig via forskellige enheder.

Brug tid på din CTA (Call To Action). På hvor mange forskellige måder kan en forbruger gennemføre det, du vil have dem til? At tilbyde flere enheder og forskellige måder, som forbrugerne kan komme i kontakt med dig på, er en god måde til at sikre sig et svar. Så kan de vælge det alternativ, som passer dem bedst.

DM til de eksklusivt udvalgte VIP-kunder

Går man fra store masseudsendelser til færre og mere målrettede udsendelser, så kan det betale sig at investere ekstra i look & feel. Det lille ekstra. Guldkortet, den eksklusive kridhvide konvolut, håndskriften, duften. Fysiske udsendelser udelukkende til de udvalgte. Dem, som er blandt de allermest loyale.

Måling

Ikke overraskende arbejder direct marketing-branchen stenhårdt på innovation og tilpasning til kundernes købsrejse. Uanset hvordan du vælger at arbejde, vil du både være nødt til og have lyst til at følge op, måle og analysere effekten af din kommunikation. Sørg for at få hjælp til at danne jer et helhedsbillede af kunden, så I kan følge adfærden både online og fysisk. Har kunden for eksempel bestilt en rejse på nettet dagen efter en udsendelse landede i postkassen? Eller vil du invitere til en event i en nyåbnet butik? Ja, så har du brug for at have tjek på, hvilke medlemmer, der er koblet til netop den butik.

* Integraf – European Federation for Print and Digital Communication • FEPE – European Enveleope Manufacturer Association

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.