7 tips til kundekommunikation på sociale medier

26. september 2017

7 tips til kundekommunikation på sociale medier

Hvordan kan jeres kundekommunikation udvikles på de sociale medier? Her må du hele tiden arbejde med indhold, som driver engagement. Også for at få succes med at drive trafik til web og fysisk butik.

Du er nødt til at være lydhør og ydmyg i forhold til, HVORFOR kunderne er her. Kunderne er på sociale medier og skriver om dit brand, uanset om du har lagt en plan for det eller ej. Spørgsmålet er blot, om du som virksomhed er der eller ej, og hvor professionelt du håndterer det?

Nedenfor kan du læse 7 tips til kundekommunikation på sociale medier:

1. Tænk igennem, hvad det er, du vil gøre og opnå, inden du kobler kundeklubben sammen med sociale medier

Vil du sende tilbud via dine sociale kanaler, måle og samle data omkring følgere og likere eller kunne give point for handlinger på de sociale medier?

2. Vær altid personlig, engageret og passioneret omkring jeres kundekommunikation på sociale medier!

3. Sats på visuelt indhold

Kast et blik på denne statistik:

Facebook-posts med visuelt indhold får 2,3 x så meget engagement som dem uden billeder.

Tweets med billeder får næsten 89 % flere likes og 1,5 x så mange retweets.

Næsten 5 x så mange kunder vil hellere se en video om et produkt end at læse om det.

Visuelt indhold er nødvendigt for at engagere sig med sit publikum i 2017. (Socialmediatoday.com)

Sørg for, at du også budgetterer med det!

4. Vær ikke bange for at sponsere indlæg eller annoncere

Men stadig gælder de samme regler om passioneret indhold. Vores egne kunder har en konstant høj effekt med annoncering og sponseret indhold.

5. Tilpas din strategi til hver platform

Selvfølgelig vil du gerne have en samlet markedsføringsstrategi for de sociale medier – men det betyder ikke, at du ikke bør tilpasse dit indhold til hver platform. Hver platform har sine egne tegnbegrænsninger, formateringskrav og andre funktioner. Du må ændre dit budskab og indhold til hver og et af disse. For at udnytte hver platform skal du afsætte tid til at lave posts inden for de begrænsninger og muligheder, som hver af dem giver.

6. Kundeservice på sociale medier

Sociale medier er udmærkede til kundeservice. Det er let for kunden at finde jer der og få svar på spørgsmål – selv hvis noget af jeres system er gået ned. Men det kræver nærvær døgnet rundt. Ellers skaber det bare frustration. At være forberedt og have ressourcer parat ved eventuelle kriser er en forudsætning. Hvis først et negativt budskab spreder sig på de sociale medier, kan det gå meget stærkt.

7. Invester i en multichannel social mediastrategi

Måske er du gammel nok til at huske, dengang Facebook var det eneste betydende sociale netværk, men der er sket et og andet siden da. I dag findes der så mange platforme, at mange vælger andre kanaler frem for Facebook, ikke mindst de yngre generationer. Du er nødt til at være til stede på flere forskellige kanaler.  Sørg for, at du har en centraliseret og gennemtænkt strategi, så du kan nå din målgruppe overalt på nettet.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.