5 gode grunde til at vælge en ISO-certificeret partner

5. marts 2020

5 gode grunde til at vælge en ISO-certificeret partner

InterMail er certificeret inden for de internationalt anerkendte ISO 27001 og 9001 standarder på rekordtid. Det åbner op for at kunne håndtere en lang række nye kunder fra både det private og offentlige, der kræver en certificeret partner. Men hvorfor vælge en ISO-certificeret partner? Det fortæller vi om her.

 

Tillid og troværdighed

Da ISO-standarderne gives af eksterne parter, som kontinuerligt tester og udfører audits af de ISO-certificerede, sikrer det en høj tillid og troværdighed. ISO 27001 og 9001, som InterMail er certificeret inden for, er to af de internationale standarder og er et kvalitetsstempel, der gør, at man som kunde hos InterMail kan være sikker på, at sikkerhed og kvalitet bliver taget alvorligt.

Dine krav og forventninger bliver indfriet

Når man vælger en 27001 og 9001 ISO-certificeret leverandør kan man være sikker på, at de krav og forventninger man har til datasikkerhed og kvalitet bliver overholdt. Det giver tryghed i leverancen hver gang, da virksomheden altid følger de samme veldokumenterede og effektive processer og arbejdsgange.

Din sikkerhed for fremtiden

Vælger du en ISO-certificeret virksomhed, kan du være sikker på, at virksomheden har opdaterede systemer og processer, du som kunde kan stole på. Certificeringen er nemlig ikke en engangsforestilling, da virksomheden årligt bliver vurderet i forhold til standarderne. Derudover skal der kontinuerligt foretages sikkerhedsmålinger for at sikre, at virksomhedens retningslinjer, processer og procedurer er på det rette niveau.

Dedikeret partner og leverandør

Det er ikke billigt eller nemt at blive ISO-certificeret. De leverandører, der derfor er blevet certificeret udviser en stærk tro på deres produkt og ydelser og er yderst fokuseret på at opretholde en høj standard og kvalitet. En af fordelene ved at blive ISO-certificeret som virksomhed er også, at man mindsker fejl og reklamationer. Det vil i sidste ende komme dig som kunde til gode.

Bliver hele tiden bedre

Som ISO-certificeret er man forpligtet til hele tiden at blive bedre og højne sit niveau. Certificeringen gælder på tværs af hele organisationen, så du kan være sikker på, at din virksomhed lever op til dine høje krav – også de steder, du som kunde normalt ikke ser eller oplever.