3 skjulte fordele ved kundeloyalitet

7. februar 2020

3 skjulte fordele ved kundeloyalitet

Kunderejsen begynder ikke længere med at snøre skoene og gå ned til den lokale butik, den begynder på kundens smartphone. Når konkurrencen går op, går kundeloyaliteten ned. Så hvorfor er kundeloyaliteten vigtig? Det fortæller Jesper Vagtel Johansen her!

LokalBrugsen er ikke længere så lokal

Engang behøvede virksomheder ikke at bruge specielt meget tid på kundeloyalitet. Kunderne var loyale over for de lokale butikker, havde en opsparingskonto i den lokale bank, og besøgte det lokale rejsebureau, når de skulle ud at rejse. Loyaliteten til butikken henne om hjørnet beroede på, at den var lettest at komme til, og så var ejeren træner for det lokale fodboldhold.

Men markedet ser anderledes ud i dag, og kundernes rejse begynder ikke med at snøre skoene for at begive sig ned til deres lokale butik. Nu begynder rejsen på en computer eller smartphone. Flertallet af kunderne starter med at google produktet eller tjenesten, for 0,2 sekunder senere at have tusindvis af forslag til butikker, både fysiske og webbaserede.

Nu spørger du måske dig selv: Hvorfor skal jeg så arbejde med kundeloyalitet?

At bevæge sig ud i markedet med kun prisen som forsvar er ikke en stabil og langsigtet plan. Min kollega Staffan Adler fortæller mere om, hvordan et ensidigt prisfokus udsulter din forretning i indlægget her. Det er også derfor, man skal skele til at skabe stærkere kundeloyalitet. Det er der faktisk flere gode grunde til:

1) Enklere og bedre forecasting

En loyal kundebase gør det nemmere at forudse kommende indtægter. Hvis en stor del af dine kunder genkøber dine produkter, er det lettere for dig at estimere dine indtægter og tilmed at planlægge mængden af produkter, du skal have på lager.

Lagerplanlægning vil ikke længere være lige så skræmmende, eftersom du kan se et mønster i dine kunders køb. Efter et stykke tid har du tjek på, i hvilke perioder dit lager bør være fyldt helt op, og hvornår det er bedre med lidt luft på hylderne.

Selv effekten af dine kampagner for at rekruttere nye kunder bliver tydeligere, fordi du så kan skille mersalget fra dit forventede salg. Kundeloyalitet er en unik mulighed for din virksomhed, som på én gang gør det muligt at blive mere effektiv og spare penge.

2) Positiv effekt på dine medarbejdere

En hotelreceptionist vil hellere møde en gæst, der er glad for sin besøg, end en gæst, der taler højt om sin utilfredshed under udcheckningen. Ved at fokusere på retention – altså kundefastholdelse – øger I kundetilfredsheden og forbedrer samtidig det sociale klima for medarbejderne.

Ansatte, som arbejder for en virksomhed, der vurderes højt af sine kunder, føler ofte stolthed over deres arbejde, og er derfor mere produktive i arbejdstiden. Det er på den måde en win-win-situation, hvor gæsten vil booke dit hotel på sin næste rejse, og hvor receptionisten er glad for at hjælpe til med ind- og udcheckning.

3) Direct referrals

Vi følger videre i hælene på den tilfredse hotelgæst …

Forhåbentlig tager han hjem og fortæller venner og bekendte om de pæne hotelværelser, den gode service og den behagelige atmosfære på hotellet. Der er en god chance for, at de har samme smag, og derfor også vælger at booke netop dit hotel. Sådan kan dine loyale kunder generere nye kunder, og det er et nemt salg, som kun kræver en lille indsats fra din side.

Sandsynligheden taler for, at du nu har fået nye loyale kunder, som er lige så tilfredse, og derfor sender anbefalingen videre ud i verden. Det er en selvforstærkende effekt, og din kundebase vokser sig større og større.

Direct referrals er værdifulde, da det stort set er et direkte link til salg og viser, at du tager hånd om dine kunder, og leverer den kvalitet, som de forventer.

Kort og godt, så handler kundeloyalitet ikke kun om positive tal. Vi håber, at du har fået endnu mere indsigt i de fordele, som kundeloyalitet giver – både for dig og dine medarbejdere. Hos InterMail har vi lang erfaring med kundeloyalitet, og vi hjælper dig gerne med at gøre dine kunderelationer stærkere. Du er altid velkommen til at kontakte os, og vi diskuterer gerne kundeloyalitet over en kop kaffe.

Kunne du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Loyalty Insight, hvor vi én gang om måneden sender dig seneste nyt om, hvordan du skaber stærke kunderelationer, optimerer og automatiserer din marketing og ikke mindst, hvordan du omdanner data til værdiskabende kommunikation.

Tilmeld dig Loyalty Insight og bliv klogere på kundeloyalitet


Det med småt
Du siger ja tak til at modtage post og elektronisk post med nyheder om InterMails produktsortiment, konkurrencer og events. Du giver også tilladelse til, at vi indsamler og behandler personoplysninger, herunder fx kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, historik samt adfærd på InterMails hjemmeside til brug for målrettet markedsføring. Vi videregiver ikke din mailadresse til tredjepart, og du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.