Adresseløs distribution bliver dyrere – se her, hvad du skal gøre i stedet

6. februar, 2018

Adresseløs distribution bliver dyrere – se her, hvad du skal gøre i stedet

I 2018 er der reelt monopol på adresseløse forsendelser. Key Account Manager Terje Gilbu kender distributionsmarkedet til bunds, og guider dig både gennem konsekvenserne og rådgiver om alternativer.

Fra årsskiftet lukkede PostNord ned for adresseløse forsendelser – og dermed fik FK Distribution reelt monopol på markedet. Det har allerede betydet tre ting: Priserne er røget i vejret, fleksibiliteten, særligt for små kunder, har taget et dyk, og endelig er distributionskvaliteten blevet forringet.

Flere har da også spurgt mig, om der er en alternativ distributør på vej. Mit svar er, at det er meget lidt sandsynligt, at nogen tør udfordre FK Distributions position på markedet. For sporene må skræmme: PostNord smed jo ikke ligefrem håndklædet i ringen uden kamp. Kampen blev bare alt for omkostningsfuld. Men selvom en alternativ distributør ikke ligger lige for, så er der alligevel et alternativ. Det er tid at bruge hovedet – brevhovedet! Jeg spår en renæssance for DM (direct mail). Og det er i virkeligheden ikke en spådom, men simpel matematik.

Tryksagen længe leve!

Stykprisen for at sende DM vil stadig være højere end for adresseløse forsendelser. Men med prisstigningerne og den forringede omdelingskvalitet på sidstnævnte, indsnævres forskellen. Og regner du på ROI, vil det ændre regnestykket til fordel for brevet. Det skyldes en helt grundlæggende forskel på de to:

En adresseløs forsendelse drukner alt for let i det kæmpe vred af tilbudsaviser, som tikker ind i vores postkasser to gange om ugen. En DM, der leveres separat i postkassen og med modtagerens navn på konvolutten, giver på den anden side optimal opmærksomhed. Derfor kalder jeg ofte DM for genvejen til kakkelbordet.

Samtidig skyder mange afsendere stadig med spredehagl. Smider du et tilbud i alle landets postkasser, vil du nok ramme målgruppen, men også alle mulige andre. Det er ikke videre sofistikeret, men det kan godt virke. Man kan sammenligne det med at slå en skrue i en væg med en meget stor hammer.

Med datadrevet segmentering er det muligt for os at kortlægge din målgruppe ved at analysere din kundebase. I stedet for spredehagl taler vi om en nålestiksoperation: Når du udelukkende sender ud til din målgruppe, har du alt andet lige større sandsynlighed for et salg. Og når du har data på dine kunders interesser og adfærd, kan du sågar variere indholdet i din DM – så det er skræddersyet til den enkelte kunde.

Brug en kombination af DM og digital

Der har længe været en bevægelse væk fra adresseløse forsendelser og i retning af digital. De nye prisstigninger kan være tungen på vægtskålen, der gør, at flere endnu vil genoverveje deres distribution.

Men i stedet for at gå rent digitalt, kan DM altså være en virkelig god mellemvej mellem det digitale og tilbudsavisen: Du får muligheden for at segmentere og måle på din indsats, som vi kender fra den digitale verden, og samtidig den fysiske oplevelse – og fysiske breve har altså stadig en langt højere åbningsrate end digitale. Alligevel får du sandsynligvis det allerbedste resultat, hvis du kombinerer direct mail og digital. Det kan du læse mere om her, eller endnu bedre: Kontakt mig for en uforpligtende samtale.

 

Kunne du lide, hvad du læste?

Få mere inspiration ved at tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev Loyalty Insight.

 

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.Læs mere her