Brevet kan noget særligt.

Brevet giver mulighed for, at nå forbrugeren, skabe opmærksomhed og er ideel til, at opnå og udvikle relationer. 57% (kilde Brevets styrke 2014) siger, at brevet giver det bedste indtryk af en virksomhed og er det medie, som er bedst til at få budskabet frem, også til de unge. For unge som ældre er brevet det medie som giver følelsen af, at være ”værdsat”, hvor elektroniske medier på ingen måde kan hamle om med hvad brevet kan, når det gælder om at skabe relationer.

Postkassen er tom, selvom den bliver tømt hver dag.

92% tømmer postkassen hver dag, 59% gemmer tilbud/reklamer og 60% af al DM når 2 eller flere personer (kilde DR-Monitorn 2015 PostNord).

Du kan tilrettelægge dit budskab præcist med et brev og ramme en stor del af forbruger skaren inden for få timer. Responsraten er høj, 7 ud af 10 breve bliver læst og 10,2 % (kilde TNS) reagerer på brevets indhold

Direct mail skaber samtidig en mindre risiko for at modtageren ”overser” information, ændringer og gode tilbud. Selv meget ”digitale forbrugere” påvirkes af et brev som læses og opfattes seriøst.

Direct mail er stadig i henhold til flere undersøgelser, det medie der opfattes som mest troværdigt. Især de 18-29 årige og aldersgruppen over 65 år synes det fysiske brev signalerer mest troværdighed.

Iflg flere medierådgivere bliver direct mail læst, fordi modtageren føler, at han er noget særligt da brevet er stilet personligt til ham. DM kan samtidig appellere til flere sanser, da man kan vedlægge flere forskellige virkemidler. Det skaber engagement og opmærksomhed.